• Αναζήτηση
 • Κως: Απώλειες 7 εκ ευρώ στον τζίρο των ξενοδοχείων λόγω προσφυγικού

  Μέτρα ελάφυρνσης των ξενοδοχείων αλλά και των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω του μεταναστευτικού, ζητούν μνε επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και Οικονομίας, Ναυτιλίας, Τουρισμού Νίκο Χριστοδουλάκη, οι ξενοδόχοι της Κω.

  Μέτρα ελάφυρνσης των ξενοδοχείων αλλά και των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω του μεταναστευτικού, ζητούν με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και Οικονομίας, Ναυτιλίας, Τουρισμού Νίκο Χριστοδουλάκη, οι ξενοδόχοι της Κω.

  Σε υπόμνημα της Ένωσης Ξενοδόχων αναφέρεται ότι οι οικονομικές απώλειες στον τζίρο των ξενοδοχείων λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί ξεπερνούν τα 7 εκ ευρώ.

  «Σε μια πρώτη καταγραφή, αριθμούνται περίπου 120.000 ακυρωμένες διανυκτερεύσεις από πρακτορεία τουρισμού και επιπλέον τουλάχιστον 51.000 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων από μεμονωμένους πελάτες ξενοδοχείων» αναφέρεται στο υπόμνημα.

  Σύμφωνα με το υπόμνημα, «το νησί αντιμετωπίζει πρωτοφανή, στην τουριστική ιστορία του, αριθμό ακυρώσεων. Από το έτος 1980, που περίπου παρακολουθούμε τα στατιστικά στοιχεία , δεν έχει καταγραφεί τέτοιος αριθμός ακυρώσεων»

  «Ο στόχος της Ένωσης είναι σε συνεργασία με τον Δήμο της Κω και την Περιφέρεια να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να επιτευχθεί μια καλύτερη αντιμετώπιση στη δοκιμαζόμενη τουριστική οικονομία της Κω» σημειώνεται στο υπόμνημα.

  Διαβάστε το υπόμνημα

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk