Την Πρώτη Σερρών, τη γενέτειρα του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ξεναγήθηκε στο σπίτι του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού.

Στην πλατεία της Πρώτης του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή κυρίως νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Μπροστά από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Είμαι βαθιά συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ. Ήρθαμε να τιμήσουμε την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Για μας αποτελεί τον δρόμο για το μέλλον που θα ακολουθήσουμε. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πήρε την Ελλάδα ως Ψωροκώσταινα. Πάντα έλεγε ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει και το έκανε. Είμαστε στο δρόμο που μας έδωσε. Η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να μείνει στην Ευρώπη. Ήρθα να υποκλιθώ στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, με την ψήφο του ελληνικού λαού, θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε το όνειρο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και να εδραιώσουμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη».

Λίγο αργότερα, και ενώ βρισκόταν στο εσωτερικό του σπιτιού του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έστειλε μήνυμα νίκης από την Πρώτη Σερρών και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η απόφαση του ελληνικού λαού θα είναι να αναδείξει πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία.

Τον κ. Μεϊμαράκη ξενάγησε ο Αχιλλέας Καραμανλής, αδελφός του Κωνσταντίνου. Ήταν εκεί ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι υποψήφιοι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Φωτεινή Αραμπατζή και στελέχη του κόμματος.

Το πρόγραμμα του σαννατοκύριακου

Το Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ, στις 09:30 το πρωί στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», θα πραγματοποιήσει κοινή σύσκεψη με τους πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, αλλά και με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Στις 10:45 θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τα προεδρεία Φορέων Εκπροσώπησης Παραγωγικών Τάξεων, ενώ στις 13:15 θα ακολουθήσει σύσκεψη με τα προεδρεία Επιστημονικών Φορέων. Όλες οι συσκέψεις θα γίνουν στο Μουσείο Φωτογραφίας (Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Στις 20:00, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννη Βελλίδη.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στις 11:30, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννη Βελλίδη.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τα γραφεία της HELEXPO – ΔΕΘ, όπου θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο και θα περιηγηθεί σε περίπτερα και χώρους της ΔΕΘ.