Μετά την παρουσία του προέδρου της ΝΔ αυτό το Σαββατοκύριακο στην 80ή ΔΕΘ, το επόμενο μεγάλο στοίχημα των δύο μεγάλων κομμάτων πριν τις κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου είναι το δεύτερο τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη τη Δευτέρα.

Τόσο η Κουμουνδούρου, όσο και η Συγγρού στοχεύουν να ξεπεράσουν τους υποτονικούς και μονότονους μονολόγους του πρώτου ντιμπέιτ και να στραφούν σε μία πιο ζωντανή συζήτηση που θα αναδείξει τα πλεονεκτήματα και τις θέσεις των δύο κομμάτων.

«Πρέπει να βρεθεί τρόπος να γίνει πιο ζωντανός ο διάλογος. Έγινε και χθες προσπάθεια, είχε περισσότερη αμεσότητα αλλά δεν κατέστη εφικτό. Ήταν όμως θετικό βήμα, όχι τόσο ζωντανός όμως όσο θα έπρεπε να είναι ο διάλογος» είπε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha.

Κύκλοι της Συγγρού σημειώνουν ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε αλλαγή στη διαδικασία της συζήτησης.

Κατεβαίνοντας στο γήπεδο του δεύτερου ντιμπέιτ, οι δύο μονομάχοι έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν επιθετική στρατηγική και συζητούν ακόμη και αλλαγές στη διαδικασία.

Σε συνάντηση που έγινε την Πέμπτη μεταξύ των εκπροσώπων της ΝΔ, Πηνελόπης Γαβρά, και Γ.Καραγκούνη και του Γ.Κυρίτση από τον ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν επί τάπητος τα διαδικαστικά θέματα της τηλεμαχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, από την πλευρά της ΝΔ τέθηκε θέμα μείωσης του αριθμού των δημοσιογράφων από επτά σε δύο ή τρεις, αλλά τελικά συμφωνήθηκε μετά από επιμονή των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν και οι έξι δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν τα κανάλια.

Συμφώνησαν, επίσης, να υπάρξουν τουλάχιστον δύο διαλείμματα σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης. Στο τραπέζι τέθηκαν και θέματα σκηνοθεσίας, δηλαδή να υπάρχουν πλάνα από τις αντιδράσεις του ενός πολιτικού αρχηγού όταν ο άλλος τοποθετείται.

Στο ντιμπέιτ της Δευτέρας πιθανότατα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα είναι όρθιοι σε αντίθεση με το πρώτο όπου οι επικεφαλής των κομμάτων ήταν καθιστοί απέναντι από τους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναμένεται να επιμείνει στην πρόθεσή του για συνεργασίες ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλοντας παράλληλα τα αρνητικά σημεία της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Παρουσιάζοντας τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι στο δεύτερο ντιμπέιτ «ο κ. Μεϊμαράκης θα κληθεί να διατυπώσει ευθέως γνώμη για τα πεπραγμένα της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται, επίσης, ότι θα επιμείνει στην παρουσίαση των θετικών στοιχείων της συμφωνίας προβάλλοντας την αντίθεση του νέου από το παλιό πολιτικό σύστημα.