Τις προτάσεις των ελληνικών επιμελητηρίων για ισοδύναμα μέτρα που μπορεί να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αντικατασταθούν ορισμένα αντιαναπτυξιακά μέτρα που περιέχονται στη νέα συμφωνία με τους θεσμούς απέστειλε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, στον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο κ. Μίχαλος επισημαίνει στην επιστολή του την αναγκαιότητα να υπάρξουν διορθώσεις στη νέα συμφωνία, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά και τα φορολογικά μέτρα. Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ απέστειλε στους επικεφαλείς των θεσμών και τη μελέτη των Επιμελητηρίων την οποία ήδη έχει παραδώσει προς αξιοποίηση στους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Τέλος, ο κ. Μίχαλος προσκάλεσε και τους τέσσερις επικεφαλείς των ευρωπαϊκών θεσμών στην Ελλάδα προκειμένου να ακούσουν από κοντά τις θέσεις και τις απόψεις του επιχειρηματικού κόσμου.