Στην Κύπρο θα βρεθεί απόψεο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Νίκο Αναστασιάδη για το Κυπριακό, την οικονομία, το μεταναστευτικό και την κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ θα συζητηθεί και η πρωτοβουλία του Κύπριου Προέδρου στο Παλαιστινιακό.

Η συνάντηση Αναστασιάδη-Τουσκ θα γίνει αύριο Παρασκευή και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Τουσκ ανέφερε ότι «ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι η κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με τις συνομιλίες για το Κυπριακό, η οικονομία και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή με αφορμή και την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας να προσκληθούν χωριστά για να παραστούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τουσκ ταξιδέυει στην Κύπρο μετά από επισκέψεις που πραγματοποίησε σε Παλαιστίνη, Ισραήλ και Τουρκία.