«Η καταγγελία για παράνομο πλουτισμό σε βάρος των προσφύγων αφορά στους επιτήδειους και έχει επανειλημμένα φιλοξενηθεί ως είδηση στα ΜΜΕ και σίγουρα δεν αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των νησιών» δήλωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, επανερχόμενη στο ζήτημα που δημιουργήθηκε.

Όλη η δήλωση της τέως υπουργού:

«Είναι σαφές ότι η επιλεκτική χρήση αποσπάσματος από χτεσινή μου συνέντευξη στο the pressproject έχει ως μοναδική στόχευση να φέρουν σε αντιπαράθεση τους κατοίκους των νησιών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η καταγγελία για παράνομο πλουτισμό σε βάρος των προσφύγων αφορά στους επιτήδειους και έχει επανειλημμένα φιλοξενηθεί ως είδηση στα ΜΜΕ και σίγουρα δεν αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των νησιών.

» Αυτοί που εκτελούν συμβόλαια πολιτικού bullying συστηματικά σε βάρος του προσώπου μου, το κάνουν ακούραστα επτά μήνες, γιατί υπάρχουν πρόθυμοι να το αναπαράγουν. Η ΝΔ και τα στελέχη της δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη νέα αθλιότητα, όπως έκαναν και στο παρελθόν.»

«Το ελληνικό πνεύμα το αθάνατο όλο και κάτι βρίσκει για να εκμεταλλευθεί την κατάσταση» είχε δηλώσει εχθές η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναφερόμενη στους κατοίκους των νησιών που «πλουτίσαν με τους πρόσφυγες».

«Οι Σύροι, επειδή έχουν όλοι χρήματα, μένουν σε ξενοδοχεία. Ψωνίζουν από όλα τα μαγαζιά, κάνουν έναν τζίρο απίστευτο στην αγορά των νησιών» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, απαντώντας στο ερώτημα «εάν τελικά οι πρόσφυγες προκαλούν μόνο ζημιά στη χώρα μας».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό The PressProject, είπε συγκεκριμένα:

«Πλουτίσανε τα νησιά, πλουτίσαν τα νησιά με τους πρόσφυγες. Οι σύροι πρόσφυγες επειδή έχουν όλοι χρήματα, μένουν όλοι σε ξενοδοχεία. Αυτοί που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από όλα τα μαγαζιά, κάνουν έναν τζίρο απίστευτο στην αγορά των νησιών, συν αυτά, τα οποία ξέρετε, τα παράνομα, όπου έχουν φτάσει μέχρι και να τους ζητάνε λεφτά για να γεμίσουν τις μπαταρίες των κινητών τους. Διότι το ελληνικό πνεύμα το αθάνατο όλο και κάτι βρίσκει για να εκμεταλλευθεί την κατάσταση».

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις της τέως υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου για τα νησιά που πλούτισαν από τους πρόσφυγες.

«Δυστυχώς η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου που επί επτά μήνες απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις της και την άγνοια της» τόνισε ο υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας της ΝΔ, υποψήφιος βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Και συνεχίζει:
«Προκαλεί γιατί με τους ισχυρισμούς της περί εκμετάλλευσης των πλούσιων Σύρων προσφύγων προσβάλλει συλλήβδην τους Έλληνες και ειδικά τους νησιώτες. Και η άποψη της είναι διπλά εξοργιστική καθώς όλοι γνωρίζουν ότι αυτοί οι νησιώτες που η πρώην υπουργός χλευάζει δίνουν ουσιαστικά μόνοι τους τη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

» Και τη δίνουν μόνοι τους, γιατί η κ. Χριστοδουλοπούλου και οι σύντροφοί της αποδείχθηκαν παντελώς ανίκανοι να οργανώσουν τις κρατικές υπηρεσίες και να δημιουργήσουν τις στοιχειώδεις κρατικές δομές.

» Δυστυχώς, η πρώην υπουργός με τη χθεσινή της εμφάνιση υπέπεσε και σε ένα ακόμη ολίσθημα. Φρόντισε να αμνηστεύσει την Τουρκία ισχυριζόμενη ότι συνεργάζεται απόλυτα με τις ελληνικές αρχές και συμβάλλει έμπρακτα στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.
» Δυστυχώς, από όλα αυτά αποδεικνύεται ότι η στάση του κ. Τσίπρα και των υπουργών του στο μεταναστευτικό ήταν και συνεχίζει να είναι παντελώς ανεύθυνη και εγκληματική.»