Ρέντσι: Η Ιταλία δεν αντιμετωπίζει εισβολή μεταναστών

«H χώρα μας δεν αντιμετωπίζει εισβολή μεταναστών», δήλωσε στην τηλεόραση του Rai Uno o ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«H χώρα μας δεν αντιμετωπίζει εισβολή μεταναστών», δήλωσε στην τηλεόραση του Rai Uno o ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Ο Ρέντσι πρόσθεσε ότι πέρυσι έφτασαν στην Ιταλία 170.000 μετανάστες, ενώ φέτος, μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ο ανάλογος αριθμός ήταν 116.131. Υπενθύμισε ότι το σχέδιο Γιούνκερ προβλέπει πως πάνω από πενήντα χιλιάδες θα πρέπει να ανακατανεμηθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά «η δέσμευση αυτή πρέπει να γίνει πράξη».

Ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι τη Δευτέρα το πρωί συνομίλησε τηλεφωνικά με την Ανγκελα Μέρκελ για το μεταναστευτικό, καθιστώντας σαφές ότι «σε θέματα σαν και αυτά δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί σε πολιτικές παρατάξεις».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «η οικονομία της χώρας αρχίζει να βρίσκεται σε ανάκαμψη και πρέπει να σταλούν καθησυχαστικά μηνύματα: μετά από τρία χρόνια ύφεσης, το ΑΕΠ ξανάρχισε να αυξάνεται».

Ο Ματέο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι από το 2016 η κυβέρνησή του θα καταργήσει τον φόρο πρώτης κατοικίας, εξηγώντας ότι «το κράτος θα καλύψει την οικονομική απώλεια των διαφόρων δήμων της χώρας, εξαιτίας της κατάργησης του συγκεκριμένου φόρου».

Σε σχέση με τη Συρία, ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε: «δεν θα πάρουμε μέρος σε πρωτοβουλίες σαν και αυτές που η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν ότι μελετούν. Χρειάζεται ένα μακρόπνοο σχέδιο της διεθνούς κοινότητας».

Κόσμος
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk