Κατά μέσο όρο 96 ώρες ετησίως περνούν κολλημένοι στην κίνηση οι κάτοικοι του Λονδίνου, το οποίο και κατέκτησε την αρνητική πρωτιά της Ευρώπης σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής INRIX, εταιρείας επιφορτισμένης με την εξέλιξη χαρτών και «real time» παροχής δεδομένων για την κυκλοφορία στα συστήματα πλοήγησης των αυτοκινήτων.

Στη δεύτερη θέση κατατάσσονται οι Βρυξέλλες όπου, εν αντιθέσει με ό,τι ενδεχομένως θα υπέθετε κανείς λόγω των μικρών αποστάσεων, ο μέσος οδηγός στη βελγική πρωτεύουσα περνά 76 ώρες ετησίως κολλημένος στην κίνηση.

Εξάλλου, το Βέλγιο έχει και την πρωτιά σε εθνικό επίπεδο μιας και ο μέσος βέλγος οδηγός δαπανά ετησίως 51 ώρες περιμένοντας ακίνητος και άπραγος σε μποτιλιαρίσματα.

Τη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο καταλαμβάνει η Ολλανδία, με τους οδηγούς της να περιμένουν και να παραμένουν 41 ώρες ετησίως σε κάποιο μποτιλιάρισμα, ενώ την τρίτη θέση έχει η Γερμανία με 39 ώρες.

Επίσης παρά την πρωτιά του Λονδίνου στην κορυφή της σχετικής κατάταξης, η Βρετανία βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης των ευρωπαϊκών χωρών με την περισσότερη κίνηση με το μέσο Βρετανό να περνά 30 ώρες ετησίως περιμένοντας στην κίνηση.