Τις πισίνες που ενώνονται με τον ορίζοντα τις γνωρίζουμε. Οι πισίνες όμως που επιτρέπουν στους λουομένους να παρακολουθούν την κίνηση στον δρόμο και την πορεία των πεζών αποτελούν νέα επινόηση.
Ο λόγος για τη Sky Pool: μια διάφανη πισίνα-γέφυρα μήκους 25 μέτρων, η οποία αναμένεται να κατασκευαστεί στο Λονδίνο συνδέοντας δύο κτίρια 10 ορόφων. Πρόκειται για την πρώτη πισίνα του είδους, η οποία σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Eckersley O’Callaghan θα επιτρέπει στους λουομένους –που δεν πάσχουν από υψοφοβία –να παρακολουθούν τους περαστικούς στον δρόμο από ύψος 35 μέτρων!
Η πισίνα έχει σχεδιαστεί ώστε σε ρόλο γέφυρας να ενώνει δύο κτίρια που αποτελούν μέρος του συγκροτήματος πολυτελείας Embassy Gardens στην περιοχή Νάιν Ελμς.
Η εταιρεία, η οποία βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό των καταστημάτων της Apple ανά τον κόσμο, υπολογίζει ότι η κατασκευή της «εναέριας» πισίνας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Ωστόσο το όλο εγχείρημα αποτελεί στοίχημα αρχιτεκτονικής, καθώς οι πιέσεις που θα δημιουργούνται ανάμεσα στα δύο κτίρια, χτισμένα σε ξεχωριστά θεμέλια, δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ακόμη και αλλαγές στα αρχικά σχέδια.


Ελληνικά γυαλιά υψηλής ευκρίνειας!


Ονομάζονται Urban Owl Sunglasses και όπως μαρτυρεί το όνομά τους τα χειροποίητα γυαλιά ηλίου με ελληνική σφραγίδα υπόσχονται όραση… κουκουβάγιας. Σύμφωνα με τον δημιουργό τους κ. Δημήτρη Διαμάντη, το μυστικό τους κρύβεται στους ειδικούς φακούς τους, οι οποίοι επιτρέπουν το ιδανικό φιλτράρισμα του ηλιακού φωτός για όραση υψηλής ευκρίνειας. Τα χρώματα (κόκκινο, πράσινο, μπλε και κίτρινο) ενισχύονται, δημιουργώντας δυνατή αντίθεση και ορατότητα HD.

«Από τη στιγμή που θα δοκιμάσει κάποιος τους συγκεκριμένους φακούς, δεν θα μπορεί να επιστρέψει στα παλιά του γυαλιά» ισχυρίζεται ο κ. Διαμάντης. «Οραμά μου είναι να εμπνεύσω νέους Ελληνες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, ξεπερνώντας την απογοήτευση που μπορεί να αισθάνονται. Μέσα από το πρότζεκτ μας επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, ικανό να προσφέρει θέσεις εργασίας στο μέλλον» προσθέτει ο ίδιος.
Στην παρούσα φάση, τα ελληνικά γυαλιά υψηλής ποιότητας με ρετρό σχεδιασμό βρίσκονται σε φάση προσέλκυσης κεφαλαίου μέσω Indiegogo, ενώ η τιμή τους για τους υποστηρικτές τους αγγίζει τα 85 ευρώ.
Polo με νοημοσύνη


Πριν από περίπου έναν χρόνο, στο πλαίσιο του Ανοιχτού Πρωταθλήματος Τένις US Open, η Ralf Lauren είχε παρουσιάσει το PoloTech: ένα «έξυπνο» μπλουζάκι το οποίο φορεμένο από τενίστες μετρούσε τους βασικούς δείκτες της υγείας τους, ενώ παράλληλα κατέγραφε τις επιδόσεις τους.

Πριν από λίγες μέρες το PoloTech, κυκλοφόρησε πλέον στην αγορά για τους λάτρεις των σπορ και του fitness προς 295 δολάρια –δηλαδή περίπου 263 ευρώ. Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, με τη βοήθεια ενός υπερευαίσθητου αισθητήρα που βρίσκεται ενσωματωμένος στο μπλουζάκι στο σημείο των πλευρών, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί με ακρίβεια δεδομένα που αφορούν την προπόνησή του. Από το πόσα βήματα έχει κάνει μέχρι τον ρυθμό και το βάθος της αναπνοής του ή την ενεργειακή του κατανάλωση. Για την ώρα η συνοδευτική εφαρμογή για smartphones είναι διαθέσιμη μόνο για iOS, ενώ η γυναικεία εκδοχή της μπλούζας με υψηλό IQ βρίσκεται καθ’ οδόν. Επόμενος στόχος της εταιρείας ωστόσο είναι η δημιουργία μιας ολόκληρης σειράς «έξυπνων» ρούχων που θα εντάσσονται σε μια γραμμή casual εμφανίσεων βγαλμένες από το… μέλλον.

Φως στις selfies

Στην εποχή των selfies, ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες είναι τα σκοτεινά «αυτοπορτρέτα» εξαιτίας της έλλειψης φλας στην εσωτερική κάμερα σε κινητά και tablets. Το εξάρτημα ViW από τη Σουηδία έρχεται για να προσφέρει λύση. Κουμπώνει εύκολα και γρήγορα στην εσωτερική κάμερα της συσκευής, ρίχνοντας… φως στις selfies ή ακόμη και στα προσωπικά βίντεο μέσω φορητής συσκευής.

Σύμφωνα με την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το έξυπνο εξάρτημα, στόχος της είναι οι λεγόμενοι vloggers –όσοι διαθέτουν ένα video blog, γνωστό και ως vlog -, οι οποίοι ως επί το πλείστον τραβάνε τα βιντεάκια τους μέσω του κινητού τους. Η διάρκεια ζωής του ViW αγγίζει τις τέσσερις ώρες χρήσης με μόνο μία φόρτιση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν, να το στηρίξουν και γιατί όχι να το αποκτήσουν πρώτοι, μέσω της ιστοσελίδας προσέλκυσης κεφαλαίου Kickstarter.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ