Τραγωδία στην Μαλαισία αφού οι φόβοι των αρχών για ύπαρξη νεκρών στο πλοίο που μετέφερε περίπου 100 άτομα και ανατράπηκε, επιβεβαιώνονται.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, οι 13 εκ των οποίων είναι γυναίκες, πνίγηκαν σήμερα στα Στενά της Μάλακα όταν ένα αυτοσχέδιο πλεούμενο που μετέφερε περίπου 70 μετανάστες που πιστεύεται ότι προέρχονται από την Ινδονησία ανατράπηκε ανοιχτά των δυτικών ακτών της Μαλαισίας, δήλωσε αξιωματούχος της χώρας.

Το πλοίο βυθίστηκε ενώ υπήρχε θαλασσοταραχή στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Μαλαισίας, κοντά στην πόλη Σάμπακ Μπέρναμ, στην πολιτεία Σελανγκόρ, δήλωσε ο Μοχάμαντ Αλίγιας Χάμνταν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αλιείς διέσωσαν 15 ανθρώπους και περισυνέλεξαν τις σορούς» των 14 νεκρών, οι 13 από τους οποίους ήταν γυναίκες,» πρόσθεσε.

Το πλοίο αυτό θα μπορούσε βάσει του μεγέθους του να μεταφέρει περίπου 70 επιβάτες, αλλά ντόπιοι αλιείς δήλωσαν ότι στο σκάφος μπορεί να επέβαιναν έως και 100 άνθρωποι, επισήμανε ο ίδιος.

Τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το πλοίο μετέφερε ινδονήσιους παράτυπους μετανάστες. Ωστόσο οι αξιωματούχοι της Ναυτικής Υπηρεσίας Επιβολής του Νόμου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την πληροφορία αυτή.

Οι Ινδονήσιοι αποτελούν την πλειονότητα των περίπου δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στη Μαλαισία, που σύμφωνα με τις Αρχές βρίσκονται στη χώρα παράνομα.