• Αναζήτηση
 • Καθυστερεί η καταγραφή μεταναστών, παρατηρεί ο δήμαρχος της Κω

  Μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών λόγω του μικρού αριθμού της αστυνομικής δύναμης που υπάρχει στο νησί, αναφέρει ο δήμαρχος της Κω Γ. Κυρίτσης. Στην Κω μεταβαίνουν την Παρασκευή ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

  Μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών λόγω του μικρού αριθμού της αστυνομικής δύναμης που υπάρχει στο νησί, αναφέρει ο δήμαρχος της Κω Γ. Κυρίτσης.

  Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε: «Δεν έχουμε τη δυνατότητα με τη δύναμη της αστυνομίας που υπάρχει εδώ να γίνεται ταυτοποίηση σύντομα. Αυτή τη στιγμή, υπολογίζουμε ότι υπάρχουν στο νησί περίπου 5.000 μετανάστες. Ή τους βάζουμε στο καράβι και η ταυτοποίηση να γίνεται στο λιμάνι του Πειραιά ή κάθε μέρα το πρόβλημα θα διογκώνεται και θα μαζεύονται όλοι έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου θα δημιουργούνται προβλήματα».

  «»Κάνε κάτι δήμαρχέ μου» αναφέρουν κάθε μέρα οι κάτοικοι του νησιού», δηλώνει ο δήμαρχος και προσθέτει ότι ο δήμος έχει ασκήσει σε όλα τα επίπεδα πιέσεις αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

  Στην Κω μεταβαίνουν την Παρασκευή ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

  Στο λιμάνι της Κω βρίσκεται από χθες στις 11:15 το βράδυ επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και κατάφερε να παραλάβει μόνο 490 ταυτοποιημένους μετανάστες από τους περίπου 5.000 που υπάρχουν στο νησί. Το πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα για την Κάλυμνο, Λέρο και Μυτιλήνη με επιστροφή στη συνέχεια στον Πειραιά.

  Από την Κάλυμνο θα επιβιβαστούν στο πλοίο περίπου 200 πρόσφυγες, ενώ 1.000 μετανάστες περιμένουν από προχθές στο λιμάνι της Λέρου, προκειμένου να επιβιβαστούν πλοίο.

  Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να παραλάβει επίσης περίπου 800 άτομα από τη Μυτιλήνη και θα επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.

  Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται και το καταμαράν «ΤΕRA JET» με σημαία Κύπρου από όπου αναμένεται να παραλάβει περίπου 1.720 άτομα. Θα αναχωρήσει στις 12 το μεσημέρι, με ώρα άφιξης στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 9:30 το βράδυ.

  Εν τω μεταξύ, στη διάσωση 751 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, σε 19 περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα περιστατικά αυτά, έλαβαν χώρα στα νησιά Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου, Καλύμνου, Κω και Σύμης.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk