Στόχος του ΚΚΕ είναι η μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυσή του, ανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν θέτει αριθμητικούς στόχους, προσθέτοντας ταυτόχρονα «γιατί όχι; η δυνατότητα υπάρχει».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους και τον λαό να ενισχύσουν το ΚΚΕ με βάση την πείρα του και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε στην εκτίμησή του ότι εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, στον οποίο ορκίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα μνημόνια μπορεί να σκίσει, ούτε τους εφαρμοστικούς νόμους μπορεί να καταργήσει, ούτε μπορεί να δώσει έστω και μία ανάσα ανακούφισης στον λαό.

Ερωτηθείς για τα περί συμπόρευσης και συμμαχίας του ΚΚΕ με «όμορες δυνάμεις» απάντησε ότι αυτή η ανάλυση περί των συμμαχιών του κόμματος είναι γνωστή εδώ και χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ θα παλέψει μέσα στον λαό, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ανατροπή. Ο λαός επεσήμανε δεν πρέπει να επικεντρώνει στο να «βγει μία όποια κυβέρνηση», αλλά να σκεφθεί ποια κυβέρνηση θα είναι αυτή.

Μιλώντας για τις ουσιαστικές διαφορές του ΚΚΕ με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι είναι «η μέρα με τη νύχτα». Όπως σημείωσε, πρώτον «εδώ και 25 χρόνια, από τότε που έφυγαν από το ΚΚΕ, αφού πρώτα προσπάθησαν να το διαλύσουν, έδωσαν χέρι βοηθείας στην ΕΕ, στην ΟΝΕ και συκοφαντούσαν συνεχώς τον σοσιαλισμό». Στην παρατήρηση ότι το ΚΚΕ «έχει μέτωπο κυρίως κατά του Π. Λαφαζάνη» απάντησε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που λέμε ότι κοροϊδεύουν τον λαό», προσθέτοντας ότι η πρόταση του κ. Λαφαζάνη εκφράζει τμήματα του κεφαλαίου, με δεδομένο ότι υπάρχουν τμήματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται για επιστροφή στη δραχμή.

Σε ό,τι αφορά τη σύμπηξη «αντιμνημονιακού μετώπου» τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είναι μέσα στον λαό, επανέλαβε ότι το κόμμα δεν χωρίζει τους εργαζόμενους σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς» ή σε οπαδούς του ευρώ και της δραχμής, και υπογράμμισε ότι η κοινωνική συμμαχία είναι μέσα στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.