Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν για ώρες μέσα σε πέντε τρένα υψηλής ταχύτητας Eurostar, που εκτελούν το δρομολόγιο Λονδίνο-Παρίσι. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Eurostar στο Twitter, τρία από τα τρένα έφθασαν στο Λονδίνο νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ άλλα δύο επέστρεψαν στους αρχικούς σταθμούς από όπου είχαν αναχωρήσει στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα τρένα ακινητοποιήθηκαν έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μετανάστες είχαν αποκλείσει τις σιδηροτροχιές που οδηγούν στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη και επιχειρούσαν να σκαρφαλώσουν σε τρένα.

Η Eurostar είχε ανακοινώσει αργά χθες στο Twitter πως ακινητοποιεί τα τρένα της αφού όπως τόνισε εντοπίστηκαν «λαθρεπιβάτες» πάνω στις σιδηροτροχιές στον σταθμό του Καλέ. Τα τρένα παρέμειναν εκεί καθώς οι «λαθρεπιβάτες» απομακρύνονταν από τη σήραγγα και από τις σιδηροτροχιές, ανέφερε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανάφεραν πως οι «λαθρεπιβάτες» ήταν μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στη Βρετανία μέσω του Eurotunnel. Από τις αρχές του έτους, χιλιάδες πρόσφυγες έχουν επιχειρήσει να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι.

Στους επιβάτες σε ένα από τα τρένα με προορισμό το Λονδίνο, το οποίο σταμάτησε σε απόσταση 1,6 χλμ. από τη σήραγγα, ειπώθηκε σε κάποιο σημείο να κάνουν ησυχία και να ακούσουν για τυχόν θορύβους ανθρώπων που σκαρφαλώνουν στη σκεπή. Ελικόπτερο με προβολείς πέταξε στη συνέχεια πάνω από το τρένο καθώς οι φρουροί περπατούσαν στις γραμμές ψάχνοντας για μετανάστες, χωρίς κατά τα φαινόμενα να εντοπίσουν κανέναν.

«Μας εγκατέλειψαν σε μια αποβάθρα μέσα στο κρύο ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», έγραψε στο Twitter, ένας από τους επιβάτες, ο Ντάνι Μπελ. «Και διαφωτίστε με – στις 4 π.μ. στη μέση του πουθενά ποιες είναι αυτές οι επιλογές; Για εκατοντάδες και εκατοντάδες ανθρώπους;»

Η Eurostar έχει δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες να αλλάξουν τα εισιτήρια τους.