Το πήρε απόφαση ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Σε συνέντευξη του στην αθλητική εφημερίδα «Πράσινη», αποκάλυψε ότι πήρε τη μεγάλη απόφαση και η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία στη μεγάλη καριέρα του 36χρονου σταρ. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ευχήθηκε ν’ αποχαιρετήσει τον κόσμο με την κατάκτηση τίτλων, ωστόσο τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός υπήρχε πριν και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από τον ίδιο.

«Δεν το σκέφτομαι περισσότερο, είναι ειλημμένη απόφαση. Θέλω να παίξω έναν ακόμη χρόνο. Θέλω να τελειώσει την καριέρα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο στόχος μου είναι να είμαι υγιής πάνω από όλα και μετά άμα μπορέσω να βοηθήσω και εγώ από τη μεριά μου την ομάδα. Σίγουρα αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε κάποιο τίτλο ή τίτλους αυτό θα είναι το καλύτερο τέλος για μένα», δήλωσε σχετικά ο Διαμαντίδης και συμπλήρωσε:

«Μέσα μου δεν το έχω καταλάβει ακόμα το “σταματάω” γιατί δεν το έχω ζήσει. Σίγουρα ξέρω πως θα μου λείψει το μπάσκετ γιατί είναι αυτό που κάνω τόσα χρόνια, ο τρόπος της ζωής μου, αυτό που αγαπάω, η ζωή μου κυλά γύρω από αυτό. Αν εξαιρέσεις τα τελευταία δυόμιση – τρία χρόνια που είμαι παντρεμένος και έχω κάνει τη δική μου οικογένεια. Τα παιδιά μου και η οικογένειά μου παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο. Σίγουρα θα μου λείψει όμως το μπάσκετ. Πολύ. Το πώς θα είναι και όλα τα σχετικά θα το δούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα».