Κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται από χθες Δευτέρα, στο νησί της Κω, προκειμένου να αναπτύξει δράσεις και παρεμβάσεις σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους τομείς της πρόληψης, της διάγνωσης, της συμβουλευτικής και κοινωνικής υγείας, καθώς και της προαγωγής υγείας στο ακριτικό νησί, το οποίο δοκιμάζεται από τα έντονα μεταναστευτικά ρεύματα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Η σχετική δράση αποφασίστηκε μετά την συνάντηση που είχαν το Σάββατο 29 Αυγούστου, ο νέος υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Δημόπουλος, με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιο Γιαννόπουλο.

Ο κ. Γιαννόπουλος που συνοδεύει την Κινητή Μονάδα, θα έχει συναντήσεις με τις αρχές της Κω, ενώ θα επιδιώξει να έχει επαφές και με μετανάστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τόσο με την μετεγκατάστασή τους, όσο και με τη μετακίνησή τους προς άλλες χώρες της ΕΕ.

Το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «είναι σαφές ότι από τις κύριες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι η άμεση και η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες όπως και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας».