• Αναζήτηση
 • Frontex: Εμείς δεν ανοίξαμε πυρ στο επεισόδιο της Σύμης

  Περισσότερα στοιχεία για τα γεγονότα που διαδραμματίστηκαν στη Σύμη, όταν στη διάρκεια καταδιώξης πλοίου που μετέφερε μετανάστες, από το Λιμενικό, αντηλλάγησαν πυρά, ζητά η Frontex. Μετά το επεισόδιο, ένας 17χρονος μετανάστης εντοπίστηκε νεκρός. Στην ανακοίνωσή της, η ευρωπαϊκή υπηρεσία ξεκαθαρίζει ότι το δικό της σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή δεν άνοιξε πυρ και ζητά να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών των ελληνικών αρχών.

  Περισσότερα στοιχεία για τα γεγονότα που διαδραμματίστηκαν στη Σύμη, όταν στη διάρκεια καταδιώξης πλοίου που μετέφερε μετανάστες, από το Λιμενικό, αντηλλάγησαν πυρά, ζητά η Frontex. Μετά το επεισόδιο, ένας 17χρονος μετανάστης εντοπίστηκε νεκρός.

  Στην ανακοίνωσή της, η Frontex ξεκαθαρίζει ότι το δικό της σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή δεν άνοιξε πυρ και ζητά να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών των ελληνικών αρχών.

  Από τα όσα έγιναν γνωστά το Σάββατο, οπότε σημειώθηκε το περιστατικό, το πλοίο που μετέφερε τους μετανάστες εντοπίστηκε από λετονικό σκάφος που συμμετέχει στη στη δύναμη της Frontex. Το λετονικό σκάφος ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν με τη χρήση ιδιωτικού σκάφους.

  Ακολούθησε καταδίωξη του δουλεμπορικού από το Λιμενικό. Κατά την ακινητοποίηση του ύποπτου σκάφους υπήρξε συμπλοκή με πυρά με τους διακινητές κατά την οποία τραυματίστηκε ένας λιμενικός, ένας μετανάστης και ένας διακινητής.

  Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σκάφος, ανάμεσα στους δεκάδες μετανάστες που μετέφερε το πλοίο εντοπίστηκε νεκρός ένας 17χρονος μετανάστης. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο μετανάστης έπεσε νεκρός από πυρά πυροβόλου όπλου.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk