Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινιάζει απόψε την 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα λειτουργήσει από τις 5 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

Η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 8μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο «Ιω. Βελλίδης».

Στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ θα παραστεί και η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.

Το μεσημέρι, η κ. Θάνου έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Φίλιππο Τσαλίδη.

Το απόγευμα, στις 19.00, θα τελέσει τα εγκαίνια της Έκθεσης «Μαγεμένες» στο περίπτερο 3 της ΔΕΘ, ενώ στις 20.00 θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Εν τω μεταξύ, συλλαλητήρια κατά του νέου μνημονίου οργανώνουν τα συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, πρώτη μέρα λειτουργίας της 80ής Διεθνούς Έκθεσης.

Η ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ καλούν σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Βενιζέλου. Το ΠΑΜΕ οργανώνει ξεχωριστό συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.

Παράλληλα, συνδικαλιστικές οργανώσεις ενστόλων προγραμματίζουν διαμαρτυρία απόψε, Παρασκευή.

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών

Την Κυριακή θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, το απόγευμα, θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματός του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, το τελευταίο Σαββατοκύριακο (12-13 Σεπτεμβρίου). Το απόγευμα του Σαββάτου θα παρουσιάσει σε ομιλία του το πρόγραμμα της ΝΔ και την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Φώτης Γραικός θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 10 το πρωί του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και στις 12 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ιω. Βελλίδης» στις 8μ.μ. της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου και την επομένη (Πέμπτη), στις 12 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη τύπου στον ίδιο χώρο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, στις 4μ.μ., της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου, στις 8μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ιω.Βελλίδης» και στον ίδιο χώρο θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 11 το πρωί της Παρασκευής (11/9).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης θα μιλήσει στις 8.30μ.μ. της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη στο συνεδριακό κέντρο «Ιω.Βελλίδης»

Εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, στις 11 το πρωί, της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου στο Περίπτερο 8 της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο στόχος είναι «στην 80ή επετειακή διοργάνωση της ΔΕΘ να αναδείξει τις καινοτομίες, τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και την αδιάκοπη προσπάθεια ενίσχυσης και αναδιοργάνωσης της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων. Με το πλήθος των εκδηλώσεων και των πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο θεσμός της ΔΕΘ θα υπογραμμίσει τον ρόλο του, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν και προδιαγράφοντας ταυτόχρονα το μέλλον».