Για όλους όσοι ασχολούνται με τη γραφή, επαγγελματίες και μη, οι οποίοι κάποια στιγμή έχουν έρθει αντιμέτωποι με το λεγόμενο «μπλακάουτ» ιδεών, βρετανοί επιστήμονες εργάζονται πυρετωδώς για την ανάπτυξη μιας σωτήριας εφαρμογής με στόχο την έξοδο από το νοητικό «αδιέξοδο». Στην προσπάθειά τους να συλλέξουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον σχεδιασμό του αποτελεσματικού app, οι ερευνητές του κολεγίου Γκόλντσμιθς, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, αναπτύσσουν στην παρούσα φάση μια σειρά από τεστ για τη μέτρηση της… φαντασίας, όπως επίσης και μια σειρά από ασκήσεις «γυμναστικής» για το μυαλό. Σκοπός των παραπάνω είναι η αξιολόγηση του «πηλίκου φαντασίας» όπως το ονομάζουν ή αλλιώς ImQ (Imagination Quotient).
«Πρόκειται να δημιουργήσουμε μια σειρά από ψυχομετρικά τεστ με στόχο τη μέτρηση της φαντασίας» αναφέρει η επικεφαλής του διετούς πρότζεκτ δρ Σόφι φον Στουμ. «Στόχος μας είναι η ανάπτυξη μιας εφαρμογής αρχικά για iPhone η οποία θα προσφέρει στους χρήστες ασκήσεις «γυμναστικής» και προτάσεις με τρόπους βελτίωσης της φαντασίας τους». «Το συγκεκριμένο πρότζεκτ θεωρούμε ότι αποτελεί μια ευρύτερη συνεισφορά προς την κοινωνία, καθώς η φαντασία μας είναι ο πυρήνας του καθημερινού τρόπου σκέψης και της έκφρασης συγκεκριμένων συμπεριφορών».

Smartphone, όπως λέμε λιπομετρητής

Ξεχάστε τις ζυγαριές λιπομέτρησης και τις υπόλοιπες συσκευές που απαιτούνται για την παρακολούθηση δεδομένων που αφορούν τη σιλουέτα σας, γιατί σύμφωνα με νέα πατέντα της Samsung όλα αυτά μπορείτε να τα έχετε πλέον στο κινητό σας.

Με προσανατολισμό τον κόσμο του fitness, ο νοτιοκορεατικός κολοσσός φαίνεται ότι σκοπεύει να περάσει στο επόμενο στάδιο δημιουργώντας μια τεχνολογία η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζεται στη βιοηλεκτρική εμπέδηση και αφορά την απελευθέρωση πολύ χαμηλής τάσης δόσης ηλεκτρισμού, με στόχο την ανάλυση της σύστασης του σώματος.
Σύμφωνα με την περιγραφή της αίτησης για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, κρατώντας τη συσκευή του κινητού του με τα δυο του χέρια ο χρήστης θα ενεργοποιεί τον ειδικό αισθητήρα λιπομέτρησης. Αυτό θα γίνεται ακουμπώντας με τις παλάμες του επάνω σε τέσσερα πάνελ μέτρησης (δύο για το κάθε χέρι).

Γύψος-«βραχιόλι» από το μέλλον

Εναν γύψο ικανό να γλιτώσει τον κάτοχό του από τον γνωστό «εφιάλτη» της φαγούρας και της… δυσοσμίας εξαιτίας της αδυναμίας της αναπνοής του δέρματος δημιούργησε ο βιομηχανικός σχεδιαστής και διευθυντής της εταιρείας Bespoke, Σκοτ Σάμιτ.

Προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης, ο καινοτόμος γύψος αγκαλιάζει το χέρι με τρόπο που θυμίζει περισσότερο μοδάτο βραχιόλι αλλά προσφέρει την απαραίτητη στήριξη επιτρέποντας στο δέρμα να αναπνέει κανονικά και, το κυριότερο, να επιδέχεται… ξύσιμο!
Οπως εξηγεί ο Σάμιτ, δημιούργησε τον αυστηρά προσωπικό για τη μορφολογία του χεριού του γύψο, σαρώνοντας αρχικά το χέρι του και σχεδιάζοντας στη συνέχεια το τρισδιάστατο μοντέλο του. Κάτι τέτοιο οδήγησε στον φουτουριστικό γύψο πάχους μόλις πέντε χιλιοστών από υλικό που επιτρέπει την εύκολη τοποθέτηση και αφαίρεσή του και τις άφοβες «βουτιές» στην μπανιέρα και όχι μόνο.
Για την ώρα, παρ’ όλα αυτά, ο επινοητής του δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω πληροφορίες γύρω από το εκτιμώμενο κόστος του εξατομικευμένου γύψου-«βραχιολιού».

Βγάλτε τα φρούτα από το ψυγείο

Οι περισσότεροι τοποθετούμε φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο. Συχνά-πυκνά όμως διαπιστώνουμε ότι το πολικό ψύχος που επικρατεί στο εσωτερικό του τα «καίει». Ο πάγκος της κουζίνας ωστόσο δεν αποτελεί εναλλακτική, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτό σκέφτηκαν και οι υπεύθυνοι της εταιρείας Jarre από το Μόντρεαλ του Καναδά και δημιούργησαν το La Denise: ένα ειδικό μπολ για φρούτα και λαχανικά το οποίο υπόσχεται να διατηρεί τη φρεσκάδα τους ακόμη και εκτός ψυγείου!
Το μπολ «συντήρησης» αποτελείται από τρία συρτάρια. Στο κάτω-κάτω τοποθετείται νερό και εκεί μπορούν να φυλαχτούν τα είδη που απαιτούν υγρασία και σκοτάδι. Ακριβώς από πάνω βρίσκεται ένα δεύτερο συρτάρι που φιλοξενεί άμμο για βολβούς και ρίζες, όπως π.χ. κρεμμύδια, πράσα κ.ά. Στο τελευταίο συρτάρι, στην κορυφή, μπορούν να τοποθετηθούν τα λιγότερο ευπαθή είδη, π.χ. καρότα κ.ά. Το εντυπωσιακό μπολ τριών επιπέδων βρίσκεται σε στάδιο προσέλκυσης κεφαλαίου μέσω της ιστοσελίδας Kickstarter.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ