Φλαμπουράρης: Με τις καλύτερες συνθήκες η μεταφορά των προσφύγων

H κυβέρνηση έχει σχεδιάσει τη μεταφορά των προσφύγων από τα ακριτικά νησιά στην ενδοχώρα με τρόπο που να διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

H κυβέρνηση έχει σχεδιάσει τη μεταφορά των προσφύγων από τα ακριτικά νησιά στην ενδοχώρα με τρόπο που να διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Αυτό δήλωσε στο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Όπως είπε:«Η μεταφορά των προσφύγων από τα ακριτικά νησιά στην ενδοχώρα με πλοίο που ναύλωσε η ελληνική κυβέρνηση έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι πρόσφυγες να ταξιδέψουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και το κόστος να παραμείνει εντός των εξαιρετικά στενών δημοσιονομικών ορίων του ελληνικού κράτους αυτή την περίοδο».
Και συμπλήρωσε:«Ειδικότερα, θέλω να ενημερώσω τους πολίτες για τα ακόλουθα: Α) Η διατροφή και η διαμονή των προσφυγών στο πλοίο παρέχονται δωρεάν σε όλους και όλες τους πρόσφυγες, πράγμα που δεν ισχύει στα συμβατικά πλοία. Β) Υπάρχει εισιτήριο για τη μεταφορά τους με αντίτιμο ανάλογο με αυτό που ισχύει στα συμβατικά πλοία της γραμμής. Το εισιτήριο για τα παιδιά είναι το μισό. Γ) Έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες, οι οποίες τηρούνται κατά γράμμα ώστε να υπάρχει ιδιαίτερη ανοχή για τους πρόσφυγες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο αντίτιμο του εισιτηρίου».

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk