Έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει προσωπικά ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη Σάμο από τη δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στο νησί, κάνει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή που απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, στον πρωθυπουργό.

Στην επιστολή τονίζεται ότι πρέπει να αναζητηθούν επειγόντως λύσεις για την αποσυμφόρηση του νησιού, για την ενίσχυση των λιμενικών και αστυνομικών αρχών και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, να αγοράσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δέκα ειδικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών και προσφύγων στα Δωδεκάνησα, πρότεινε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος.

Με τους υπολογιστές αυτούς που θα διατεθούν στην διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών, θα λυθούν τα προβλήματα συνωστισμού που υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα νησιά, όπως εκτιμά ο κ. Χατζημάρκος αφού η διαδικασία ταυτοποίησης θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα.

Ηδη, η πρότασή του έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να γίνει δεκτή.