Ένας τούρκος στρατιώτης και δύο μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανέφεραν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο στρατιώτης σκοτώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει αντάρτες του PKK στην επαρχία Μπινγκόλ, ανέφερε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Δύο μαχητές του PKK σκοτώθηκαν σε επιχείρηση-απάντηση στον θάνατο του στρατιώτη.

Επικεφαλής του PKK από την πλευρά του απείλησε σήμερα την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας ότι θα «πληρώσει βαρύ τίμημα» εάν συνεχίσει τις επιχειρήσεις της εναντίον των Κούρδων.

O πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε ότι οι επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών του PKK δεν είναι «προσωρινές».

«Δεν πρέπει να πιστεύετε ότι εκείνοι (σ.σ οι αντάρτες του PKK) είναι ισχυροί… Είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν» είπε ο Ερντογάν σε οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Ρίζε, στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας.

Οι τουρκικές αρχές, που έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις εδώ και ένα μήνα, έχουν συλλάβει περισσότερους από 1.700 ανθρώπους, φερόμενα στελέχη του PKK, μιας μαρξιστικής οργάνωσης, του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος Μετώπου (DHKP-C) και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σήμερα, τουλάχιστον 39 άνθρωποι συνελήφθησαν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας όπως στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, επισήμανε το Ανατολή.