Φωτογραφία του αποκεφαλισμένου πτώματος ενός κροάτη από τον αιγυπτιακό κλάδο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με την ονομασία Επαρχία του Σινά, ανακοίνωσε η υπηρεσία SITE που παρακολουθεί τους τζιχαντιστικούς ιστότοπους.

Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν έχει επαληθευθεί από ανεξάρτητη πηγή. Περιλαμβάνει μια λεζάντα που γράφει «θάνατος του κροάτη ομήρου, εξαιτίας της συμμετοχής της χώρας του στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, μετά την εκπνοή της προθεσμίας…».

Το SITE ανέφερε πως η φωτογραφία διανεμήθηκε μέσω του Twitter στις 12 Αυγούστου.

«Είδαμε την είδηση στο Διαδίκτυο αλλά αυτή τη στιγμή κάνουμε τους δικούς μας ελέγχους. Αν επιβεβαιώσουμε ότι είναι πράγματι αληθινή, θα ενημερώσουμε τα μέσα ενημέρωσης» δήλωσε εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Την περασμένη εβδομάδα, βίντεο που αναρτήθηκε από την οργάνωση Επαρχία του Σινά εικόνιζε έναν άνδρα ο οποίος έλεγε πως ονομάζεται Τόμισλαβ Σάλοπεκ. Ανέφερε πως η οργάνωση θα τον σκότωνε σε 48 ώρες αν δεν απελευθερώνονταν οι μουσουλμάνες που κρατούνται στις αιγυπτιακές φυλακές.

Η Ardiseis Egypt, μονάδα της γαλλικής εταιρείας CGG που ειδικεύεται στις γεωλογικές έρευνες για πετρέλαιο και αέριο, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ένα μέλος του προσωπικού της είχε απαχθεί στις 22 Ιουλίου ενώ ταξίδευε για το Κάιρο.