Πολυμελής αντιπροσωπεία της αθλητικής αλλά και της πολιτικής κοινωνίας της Κέρκυρας, καθώς και στελέχη της διοίκησης της ΠΑΕ, επισκέφτηκε σήμερα, Τετάρτη, ύστερα από αίτημά τους, τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, για το θέμα της ομάδας του νησιού που υποβιβάστηκε από τη Σούπερ Λίγκα.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν οι Φωτεινή Βάκη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας), Θόδωρος Γαλιατσάτος (περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων), Κωνσταντίνος Νικολούζος (δήμαρχος Κέρκυρας), Νικολέτα Πανδή (αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Κέρκυρας), Χρήστος Άνθης (αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κέρκυρας), Παντελής Αζαριάδης (νομικός Σύμβουλος ΠΑΕ Κέκρυρας), Βασίλης Αργυρός (μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ Κέρκυρας), Φίλιππος Βερδούσης (πρόεδρος Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας) και Κωνσταντίνος Γκούσης (γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας).

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε παράπονα για το θέμα που έχει προκύψει και τη στάση της Πολιτείας, ωστόσο από τη μεριά του κ. Κοντονή τονίστηκε το αυτονόητο για την απόφαση αυτή των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων, πως δηλαδή τα θέματα αυτά άπτονται του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου και η τήρηση της νομιμότητας και της ισονομίας εξαντλείται στο να μην παρεμβαίνει η κυβέρνηση καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, είτε υπέρ, είτε κατά ενός σωματείου, στις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων, και πως η Πολιτεία σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι στιγμές μικροεντάσεων. Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Παντελής Αζαριάδης, μίλησε για πικρία εκ μέρους των Κερκυραίων και χαρακτήρισε την ομάδα «εύκολο θύμα μιας διαμάχης Πολιτείας και ποδόσφαιρου» και επικαλέστηκε την απόφαση για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ ο περιφερειάρχης Ιονίου Θόδωρος Γαλιατσάτος είπε πως «τίθεται θέμα ισονομίας» και πως «η Κέρκρυρα τερμάτισε στη δεκάτη θέση κερδίζοντας τη θέση αυτή μέσα στο γήπεδο. Η παρουσία των τοπικών φορέων εδώ είναι επειδή θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας», για να απαντήσει ο υφυπουργός πως στενοχωριέται ως Επτανήσιος για τον υποβιβασμό, όμως δεν πρόκειται να παρέμβει.

«Το ότι οι θέσεις κρίνονται στα γήπεδα είναι σωστό, αλλά η Κέρκυρα έχει συνομολογήσει στους κανόνες με τους οποίους παίζεται το ποδόσφαιρο και τα αρμόδια όργανα αποφάνθηκαν ότι έχουν γίνει παρατυπίες. Η τήρηση της νομιμότητας εξαντλείται στο να μην παρεμβαίνουμε. Τηρούμε τη νομιμότητα και δεν κάναμε καμιά παρέμβαση», τόνισε με τρόπο σαφή ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Όταν αναθέσαμε στην ΕΕΑ αυτά τα θέματα, τους είπα ότι αν ποτέ παρέμβω προσωπικά να με καταγγείλετε δημόσια. Πόσω μάλλον στα όργανα του ποδοσφαίρου, που όπως έχω πει στη Βουλή σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο. Τηρήθηκαν απολύτως από την πλευρά της Πολιτείας οι κανόνες νομιμότητας. Δεν αντιδίκησε ποτέ η Πολιτεία με το ποδόσφαιρο, άρα δεν υπήρξε κανένα εύκολο θύμα η Κέρκυρα. Διαφωνίες με την ΕΠΟ υπάρχουν και θα υπάρξουν και στο μέλλον, αλλά όχι αντιδικίες».