Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι σκοπεύει να καλέσει δημοσίως τη γερμανική κυβέρνηση, τη γερμανική Βουλή και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα να εγκρίνουν τη συμφωνία, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Η ενόχληση του κ. Σουλτς απέναντι στη δυσπιστία του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαίνεται να είναι έντονη.

Μάλιστα, ο γερμανός πολιτικός (και ηγετικό στέλεχος του SPD) προτίθεται να δηλώσει ότι οι απόψεις που διατυπώνει επί του θέματος ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε είναι εντελώς προσωπικές και ότι σε καμία περίπτωση δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού που στηρίζει την γερμανίδα καγκελάριο.

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσαν στον ανταποκριτή του ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι στους κόλπους του SPD οι δηλώσεις Σόιμπλε έχουν προκαλέσει σφοδρή ενόχληση και ότι τόσο ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ όσο και ο Μάρτιν Σουλτς τάσσονται σαφώς υπέρ της άμεσης επικύρωσης της συμφωνίας και απολύτως κατά οποιασδήποτε ιδέας περί προσωρινού «δανείου γέφυρας».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάννι Πιτέλα, κάλεσε την Μέρκελ να μην υπονομεύσει τη συμφωνία με την Ελλάδα.