Ούτε στο Διάστημα δεν γλιτώνει κανείς τις δουλειές του σπιτιού: δύο ρώσοι κοσμοναύτες βγήκαν για εργασίες στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και καθάρισαν ένα παράθυρο που είχε θολώσει.

Το Παράθυρο 2 είχε βρομίσει από τα αέρια ενός προωστήρα που πέρασε σε μικρή απόσταση. Ήταν δουλειά του κοσμοναύτη Μικαΐλ Κορνιένκο να το καθαρίσει, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σαν βεντούζα με χερούλι.

«Έγινε σαν καινούργιο» σχολίασε στο τέλος ο Γενάντι Παντάλκα, ο δεύτερος κοσμοναύτης του διαστημικού περιπάτου, ο οποίος διήρκεσε συνολικά 5,5 ώρες.

Μετά το καθάρισμα, τα δύο μέλη του πληρώματος επιθεώρησαν το εξωτερικό της ρωσικής υπομονάδας του σταθμού, συνέλεξαν τον εξοπλισμό ενός πειράματος που παρέμενε εκτεθειμένο στο κενό του Διαστήματος και τράβηξαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Λίγο πριν επιστρέψουν στο εσωτερικό του πολυεθνικού τροχιακού συγκροτήματος, πέταξαν στο Διάστημα μια μικρή χαλασμένη κεραία, καθώς και δύο μικρές πετσέτες με τις οποίες είχαν σκουπίσει τις στολές τους στην αρχή της επιχείρησης.