Στη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας, το Σάο Πάολο, θα διεκδικήσουν το Διηπειρωτικό Κύπελλο για το 2015, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαουρού. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ, και η πρωταθλήτρια Αμερικής, Μπαουρού, θα «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους σε διπλούς αγώνες, στο κλειστό «Χινάσιο Ιμπεραπουέρα» (χωρητικότητας 11.000 θέσεων) στις 25 και 27 Σεπτεμβρίου.

Φέτος, είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά από την αναβίωση του θεσμού του Διηπειρωτικού Κυπέλλου στο μπάσκετ. Το 2013 το Διηπειρωτικό Κύπελλο κατέκτησε ο Ολυμπιακός απέναντι στη βραζιλιάνικη Πενιαρόλ, ενώ το 2014 η επίσης βραζιλιάνικη Φλαμένγκο αναδείχτηκε νικήτρια της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Από το 1966 έως το 1987 είχαν αναδειχτεί 20 νικητές στο θεσμό, ενώ ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο το 1996, σε μία προσωρινή αναβίωση του θεσμού.

Η φετινή φιναλίστ από την ευρωπαϊκή ήπειρο, Ρεάλ Μαδρίτης, πανηγύρισε φέτος τον 9ο τίτλο της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (νούμερο ρεκόρ), ενώ έχει κατακτήσει 4 φορές τον τίτλο του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Τελευταία ήταν το 1981, όταν η ισπανική ομάδα κέρδισε την E.C. Σίριο από το Σάο Πάολο.