Κατά καιρούς έχουν προταθεί διάφορες μέθοδοι, ουσίες, τροφές και γενικότερα τρόποι για να περιορίζονται οι επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ. Η πιο πρόσφατη είναι αυτή που προτείνουν ειδικοί από την Αυστραλία οι οποίοι πιστεύουν ότι αν κάποιος πιει ένα χυμό αχλαδιού πριν καταναλώσει αλκοόλ θα βιώσει μικρότερης έντασης… hangover.


Απολαυστικός και ευεργετικός

Τη μελέτη πραγματοποίησαν ειδικοί που εργάστηκαν για λογαριασμό του εθνικού επιστημονικού οργανισμού ερευνών CISRO της Αυστραλίας. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση 220 ml χυμού αχλαδιών πριν την κατανάλωση αλκοόλ περιορίζει αξιοσημείωτα τις επιπτώσεις της μέθης. Πιο συγκεκριμένα αυξάνει τη συγκέντρωση, μειώνει την ευαισθησία στο φως, περιορίζει την απώλεια μνήμης, περιορίζει τα προβλήματα στην ακοή και μειώνει έστω και ελαφρώς τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στην έρευνα τους την ασιατική ποικιλία αχλαδιών Pyrus pyrifolia που είναι γνωστά ως αχλάδια nashi ή κινέζικα αχλάδια. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτά τα αχλάδια επεμβαίνουν με θετικό για τον οργανισμό τρόπο στα ένζυμα που εμπλέκονται στον μεταβολισμό του αλκοόλ. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αν δεν έχει κάποιος πρόχειρο ένα μπλέντερ η κάποιο άλλο εργαλείο για να κάνει τα αχλάδια χυμό μπορεί απλά να τα κόψει και να τα φάει πριν καταναλώσει αλκοόλ και οι ευεργετικές ιδιότητες θα κάνουν την εμφάνιση τους.