Σταθεροποιητικά τα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Σταθεροποιητικά κινούνται τα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Παρασκευή με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας για το νέο δάνειο της Ελλάδας. Οι επενδυτές δεν φαίνεται να επηρεάζονται από έκθεση που εξέδωσε η Citigroup και στην οποία εκτιμάται πως στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα συντελεσθεί Grexit.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Παρασκευή με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας για το νέο δάνειο της Ελλάδας.

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη, με τον δείκτη Dax να ενισχύεται κατά 0,26% στις 11.747,47 μονάδες.

Με θετικό πρόσημο άνοιξε το χρηματιστήριο του Παρισιού, όπου ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης κατά 0,34% στις 5.138,98 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρούσε κατά 0,09% στις 6.790 μονάδες.

Οι επενδυτές δεν φαίνεται να επηρεάζονται από έκθεση που εξέδωσε η Citigroup και στην οποία εκτιμάται πως στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα συντελεσθεί Grexit.

Η αμερικανική τράπεζα προβλέπει πως το ελληνικό ΑΕΠ θα μειωθεί το 2015 κατά 2,4%, λόγω της ταχείας επιδείνωσης της οικονομίας και τους ελέγχους κεφαλαίου. Αναφορικά με την ύφεση το 2016, το έτος του Grexit, την τοποθετεί στο 3,7% και για το 2017 στο 3,2%.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk