• Αναζήτηση
 • Ντομπρόβσκις: Η ευρωζώνη έτοιμη να εξετάσει το θέμα του ελληνικού χρέους

  Την άποψη πως τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ είναι έτοιμα να εξετάσουν το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εξέφρασε σήμερα Παρασκευή ο αντιπρόεδρός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στο Bloomberg

  Την άποψη πως τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ είναι έτοιμα να εξετάσουν το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εξέφρασε σήμερα Παρασκευή ο αντιπρόεδρός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στο Bloomberg.

  Ο λετονός Επίτροπος αρμόδιος για το ευρώ ξεκαθάρισε πάντως πως τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν αποκλείσει ένα ονομαστικό κούρεμα τους χρέους της Ελλάδας.

  Ο Ντομπρόβσκις επιβεβαίωσε πως η διαπραγμάτευση για το δάνειο-«γέφυρα» έχει καταλήξει σε κατ’ αρχήν συμφωνία και πως το δάνειο θα οριστικοποιηθεί το μεσημέρι.

  Σχετικά με την κατάσταση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είπε πως η ΕΕ είναι έτοιμη να συμβουλεύσει την Ελλάδα σχετικά με τους ελέγχους κεφαλαίων.

  Σημειώνεται πως νωρίτερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν είχε δηλώσει πως θέση της Γαλλίας είναι πως η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους και εξέφρασε την άποψη πως κατά τον ίδιο, η ελάφρυνση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει παράταση των ωριμάνσεων και περίοδο χάριτος, καθώς και μείωση των επιτοκίων.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk