Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 66 μηνών αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, καθώς εταιρείες όπως η Volkswagen, η PSA Peugeot Citroen και η Ford Motor προσείλκυσαν πελάτες με νέα μοντέλα και η οικονομία της ηπείρου συνέχισε να αναπτύσσεται.

Οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν 15% τον Ιούνιο φτάνοντας τα 1,41 εκατ. οχήματα από 1,23 εκατ. οχήματα τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Η αύξηση αυτή ήταν η μεγαλύτερη από τον Δεκέμβριο του 2009, όταν οι πωλήσεις αυτοκινήτων είχαν ενισχυθεί 16%. Ο Ιούνιος ήταν ο 22ος κατά σειρά μήνας κατά τον οποίο οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν αύξηση στις ευρωπαϊκές πωλήσεις.

Ο ACEA συγκεντρώνει στοιχεία από τις 28 από τις 29 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την Ελβετία, τη Νορβηγία και τον Ισλανδία. Για ολόκληρο το 2015 οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση των πωλήσεων 5%. Πρόκειται για αναθεώρηση των προβλέψεων προς τα πάνω, καθώς η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγω για αύξηση των πωλήσεων 2%.