Ενδείξεις σταθεροποίησης εμφανίζει η τουριστική αγορά στην Ελλάδα μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς. Φορείς του κλάδου αναφέρουν ότι «οι κρατήσεις που είχαν παγώσει το προηγούμενο διάστημα πλέον κινούνται ανοδικά».

Μιλώντας στο Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του ΣΚΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος δήλωσε ότι «από το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρείται αναστροφή της αρνητικής τάσης στο μέτωπο των κρατήσεων που είχε καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα και ανάσχεση των ακυρώσεων».

Ο κ. Ρέτσος κρίνει ως εξαιρετικά σημαντικό το άνοιγμα των τραπεζών, καθώς τονίζει ότι «όταν συμβεί και αυτό, θα είναι ένα μήνυμα προς τους έξω ότι η κατάσταση βαίνει προς πλήρη ομαλοποίηση».

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, ο κ. Ρέτσος σημειώνει ότι «με όσα έχουν συμβεί δεν μπορούμε να μιλάμε για νέο ρεκόρ εφέτος και ο πήχυς για τους ξενοδόχους είναι στα περυσινά δεδομένα».

«Αν πετύχουμε τις 24 εκατομμύρια αφίξεις θα είναι επιτυχία» ανάφερε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων της Ελλάδας Λύσανδρος Τσιλίδης, ο οποίος εκτίμησε ότι «ο ρυθμός των κρατήσεων θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα».

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο τουριστικός πράκτορας Νικόλας Κελαϊδίτης εκτίμησε ότι η τουριστική σεζόν θα επεκταθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου, λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρατηρείται. «Ζήτηση για την Ελλάδα υπάρχει» σημείωσε.