Την αλληλουχία των κινήσεων της κυβέρνησης που προκρίνει ο ίδιος καταγράφει το πρωί με ανάρτησή του στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Ανασύνθεση της κυβέρνησης, ολοκλήρωση της συμφωνίας, αναδιάρθρωση χρέους και εκλογές. Τσίπρας με πρόγραμμα και κόμμα που να μην είναι «2 σε 1″», σημειώνει.

Ο λαός πρέπει να ξαναμιλήσει πάνω σε καθαρές προτάσεις

«Aφού έχουμε εξασφαλίσει μια σιγουριά, μία εξομάλυνση, θα πρέπει να ξαναμιλήσει με ασφάλεια, σε απόσταση από τώρα, ο λαός, αλλά πάνω σε καθαρές προτάσεις», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μία μέρα μετά τη ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας από την Βουλή.

Συμπλήρωσε δε πως «δεν μπορεί το κόμμα που ηγείται της χώρας να έχει ατζέντα και ευρώ που είναι το επίσημο πρόγραμμά του και δραχμή. ‘Η παπάς-παπάς ή ζευγάς- ζευγάς», αναφερόμενος στους 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν σαφή απόσταση από την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κατά τη ψηφοφορία.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989, τόνισε πως «χθες το γυαλί ράγισε μέσα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ,γιατί ένας σημαντικός αριθμός συντρόφων μου, φίλων μου, ψήφισαν αντίθετα από αυτό που ζήτησε η πλειοψηφία, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, γιατί έχουν ατζέντα τη δραχμή».

«Είναι άδικο να φορτώνεις σε μια κυβέρνηση 5 μηνών και σε έναν πρωθυπουργό 40 ετών τις αμαρτίες, τα λάθη και την κακή διακυβέρνηση 40 χρόνων, που δημιούργησαν αυτά τα ελλείμματα και αυτά τα χρέη και έφεραν την Ελλάδα με το χέρι απλωμένο, να εκλιπαρεί για δανεικά.

» Αν θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα χρειάζεται να μείνει αυτή η κυβέρνηση, γιατί ο Τσίπρας, η κυβέρνηση, ο λαβωμένος ΣΥΡΙΖΑ είναι πυλώνες σταθερότητας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης.