Τους λόγους και το σκεπτικό με βάση το οποίο άλλαξε τη γνώμη του και τάχθηκε υπέρ της ψήφισης του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων χθες στη Βουλής ανέφερε μιλώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μιχελογιαννάκης.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 είπε ότι εδώ και 10 μέρες είχε μπει σε μία διαδικασία, σύμφωνα με την οποία «είχα βάλει από τη μία μεριά ένα επαχθέστατο μνημόνιο» και από την άλλη,«»αν δεν ψηφιστεί, έχουμε έξοδο, δηλαδή δραχμή».

Αναφέρθηκε εκτενώς στη χθεσινής συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας τονίζοντας ότι «εγώ είμαι ένας άνθρωπος που καπνίζει, δεν βγήκα από την αίθουσα ούτε ένα δευτερόλεπτο, ρουφούσα τις κουβέντες της μιας πλευράς και της άλλης και τις ζύγιζα μέσα μου».

Το ερώτημα που έθετε είναι πως κατά τη γνώμη του «δεν είμαστε έτοιμοι για το θέμα της εξόδου».

«Ακούστηκαν τα επιχειρήματα και της Εθνικοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος», σημείωσε αλλά και το τι θα γίνει με το ισοζύγιο των πληρωμών, αναφορικά με το ιδιωτικό χρέος που είναι σε ξένο δίκαιο.

Συζητήθηκε επίσης το τι θα γίνει στο θέμα του δημόσιου χρέους «και στη μονομερή διαγραφή του».

Ο Μιχελογιαννάκης, είπε, ότι δεν είναι «κωλοτούμπας» αλλά υπεύθυνος. «Είδαμε ότι είμαστε σε μια κατάσταση μέσα», σημείωσε συμπληρώνοντας ότι «ο εναλλακτικός δρόμος ήταν στον αέρα».

«Ψήφισα βάζοντας μέσα το συμφέρον μιας κοινωνίας που με έχει βγάλει τρεις φορές πρώτο», κατέληξε.

«Δεν μπορούσαν να σηκώσουν οι ώμοι μου το βάρος να ρίξω την Αριστερά», είχε δηλώσει ο βουλευτής χθες εξερχόμενος του κοινοβουλίου.