Τέλος στην εγκληματική δράση επιτηδείου, ο οποίος παρίστανε τον Εισαγγελέα προκειμένου να εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες και εκμεταλλευόμενος τη συγκεκριμένη ιδιότητα να απολαμβάνει οικονομικά οφέλη, έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολίχνης-Ευκαρπίας έπειτα από συστηματική αστυνομική έρευνα.
Πρόκειται για 43χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την Τρίτη το μεσημέρι, ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της Αντιποίησης Αρχής, της Πλαστογραφίας, της Απόπειρας Απάτης, της παράβασης του Νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων και άλλα συναφή αδικήματα.
Προηγήθηκε αστυνομικός έλεγχος του ανωτέρω άνδρα, ο οποίος μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε στην περιοχή της Πολίχνης, κατά τη διάρκεια του οποίου επέδειξε πλαστή ταυτότητα σε θεωρημένο φωτοαντίγραφο.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, παρουσία δικαστικού εκπροσώπου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο (2) πλαστές εισαγγελικές ταυτότητες
Μία (1) πλαστή αίτηση έκδοσης άδειας ικανότητας οδήγησης
Μία (1) πλαστή άδεια οδήγησης σε θεωρημένο φωτοαντίγραφο
Ένα (1) πλαστό έγγραφο (αποφυλακιστήριο) από Κατάστημα Κράτησης
Δύο (2) συσκευασίες με πλαστικές ταινίες ταυτοτήτων
Τρεις (3) σφραγίδες
Όπως προέκυψε από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο συλληφθείς είχε υιοθετήσει την υποτιθέμενη εισαγγελική ιδιότητα στις κοινωνικές του συναναστροφές (με γείτονες, γνωστούς, κλπ), ενώ σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, κατάφερε να εξαπατήσει πολιτικό μηχανικό και να μην καταβάλλει, το ποσό των 40.000 ευρώ, το οποίο όφειλε στο θύμα για την εξόφληση κατοικίας που είχε αγοράσει.
Επιπρόσθετα, από τη διενεργούμενη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, πρόκειται για άτομο που είχε απασχολήσει τις Αρχές και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν:
Μία (1) καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης (14) ετών για πλαστογραφίες και απάτες,
Επτά (7) αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης άνω των 12 ετών για αντιποίηση άσκησης δικηγορίας, αντιποίηση στολής, πλαστογραφίες, απάτες κλπ.
Μία (1) απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που διατάσσει τη σύλληψη και κράτησή του μέχρι την εκδίκαση της σχετικής υπόθεσης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή του δράστη σε παρόμοιες υποθέσεις.