• Αναζήτηση
 • ΗΠΑ: Νέα έρευνα σε βάρος της Deutsche Bank για ξέπλυμα χρήματος

  Οι αμερικανικές αρχές άρχισαν νέα έρευνα σε βάρος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τη Ρωσία, μετά την απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη στη Μόσχα.

  Οι αμερικανικές αρχές άρχισαν νέα έρευνα σε βάρος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τη Ρωσία, μετά την απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη στη Μόσχα.

  Οπως δήλωσαν τη Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές ενήμερες για την υπόθεση, η έρευνα, η οποία βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο, διεξάγεται από τον εποπτικό φορέα του χρηματοοικονομικού τομέα της Νέας Υόρκης (Department of Financial Services, DSF), ο οποίος διεξάγει παράλληλα και άλλες έρευνες σε βάρος της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.

  Ο DSF, ο οποίος έχει τη φήμη ότι αντιμετωπίζει με άτεγκτο τρόπο ακόμη και τις μεγάλες τράπεζες, άνοιξε ένα νέο μέτωπο στις αρχές του καλοκαιριού. Ο εποπτικός φορέας έλαβε γνώση, σύμφωνα με τις πηγές, για απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματιστή της Ντόιτσε Μπανκ στη Μόσχα από Ρώσους πελάτες που επιδίωκαν να κρύψουν την προέλευση των κεφαλαίων τους.

  Οι πηγές αυτές δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού, η οποία απέτυχε.

  Η τράπεζα πληροφόρησε τους εποπτικούς φορείς της Βρετανίας και της Γερμανίας ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για τις συναλλαγές που έχουν γίνει από τους χρηματομεσίτες της στη Μόσχα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

  Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η διεύθυνση της Ντόιτσε Μπανκ δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για καμιά από τις δύο έρευνες.

  Ξέπλυμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων

  «Εχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα έναν μικρό αριθμό υπαλλήλων μας στη Μόσχα καθώς εκκρεμεί το πόρισμα μιας εσωτερικής έρευνας», περιορίστηκε να πει σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του πιστωτικού ιδρύματος, η Μισέλ Αλισον.

  «Είμαστε αποφασισμένοι να συμμετάσχουμε στις διεθνείς προσπάθειες εντοπισμού και καταπολέμησης των ύποπτων δραστηριοτήτων και λαμβάνουμε σθεναρά μέτρα όταν έχουμε αποδείξεις ότι διαπράττεται κάτι παράνομα», πρόσθεσε.

  Ο DSF δεν θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Η συγκεκριμένη έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης που διεξάγει ο DSF σχετικά με το ξέπλυμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προερχόμενων από τη Ρωσία, μέσω Μόσχας και Λονδίνου, με τη χρήση περίπλοκων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

  Τον Απρίλιο, η Ντόιτσε Μπανκ συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για το σκάνδαλο χειραγώγησης του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor.

  Η σειρά σκανδάλων στην οποία έχει εμπλακεί η τράπεζα, όπως και τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματά της, οδήγησαν στην παραίτηση, τον Ιούνιο, των δύο συνδιευθυνόντων συμβούλων της, του βρετανού και ινδού υπηκόου Ανσού Τζάιν και του Γερμανού Γιούργκεν Φίτσεν. Αντικαταστάθηκαν από τον Βρετανό Τζον Κράιαν.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk