Στον «αέρα» βρίσκεται η κλήρωση για τη νέα σεζόν στην Serie A, που είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουλίου. Τα νέα δεδομένα δημιουργεί η αίτηση της Κάλιαρι προς την ιταλική ομοσπονδία, προκειμένου να αναβληθεί η έναρξη της νέας περιόδου, σε αναμονή των εξελίξεων στην Κρεμόνα σχετικά με το σκάνδαλο στημένων αγώνων, αλλά και οι κατηγορίες του πρώην προπονητή της Αταλάντα, Στέφανο Κολαντουόνο, με πιθανή εμπλοκή της ομάδας του Μπέργκαμο στα γεγονότα του 2011.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ευθύνη στην Αταλάντα και τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα που τελείωσε, θα υποβιβαζόταν στη Serie B και η ομάδα της Σαρδηνίας, που ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν, τρίτη από το τέλος, θα ήταν υποψήφια για να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία.

Αυτό είναι το νόημα της επιστολής που έστειλε η Κάλιαρι στην ιταλική ομοσπονδία και ανέφερε σχετικά: «Μετά από τις νέες εξελίξεις και την πιθανή εμπλοκή ομάδων που είναι εγγεγραμμένες στην Serie A, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα χρειαστεί να αναλάβει αμέσως δράση. Υπάρχουν στην πραγματικότητα λόγοι αμφισβήτησης της κανονικότητας του πρωταθλήματος. Εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες για την ομάδα, η υπόθεση θα αφορά τιμωρία με αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα 2014-15. Ένα τέτοιο μέτρο θα είχε ως αποτέλεσμα την αναμόρφωση της τελικής κατάταξης. Αυτός είναι ο λόγος που η Κάλιαρι πιστεύει ότι η κατάταξη της περασμένης σεζόν εκκρεμεί, εώς τη λήψη των οριστικών αποφάσεων. Ως εκ τούτου, ζητάμε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διατήρηση της κανονικότητας του πρωταθλήματος. Πρώτα απ ‘ όλα χρειάζεται το πάγωμα της τελικής κατάταξης, που δεν πρέπει να θεωρηθεί οριστική».