Σπείρα που εμπλέκεται σε διάπραξη ληστείας σε βάρος οδηγού ταξί στον Ασπρόπυργο Αττικής και σε κλοπές από οικίες σε περιοχές της Εύβοιας εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ηλικίας 32, 24, 21 και 18 ετών αντίστοιχα, στην περιοχή της Ριτσώνας Δροσιάς Ευβοίας. Η σύλληψη του πέμπτου μέλους, ηλικίας 17 ετών, πραγματοποιήθηκε χθες στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και – κατά περίπτωση – για διάπραξη ληστείας και παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τα τέσσερα μέλη της σπείρας εντοπίστηκαν στη Ριτσώνα να επιβαίνουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και επιστάμενων αναζητήσεων των αστυνομικών δυνάμεων, μετά από απόπειρα διάπραξης κλοπής σε οικία στην περιοχή Μπουρνώντας Δροσιάς Ευβοίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ακολούθως η εμπλοκή στην παράνομη δράση της εγκληματικής σπείρας του 17χρονου, ο οποίος συνελήφθη διότι στις 5 Ιουνίου είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν δυνάμει διατάξεων του Ανακριτή Θηβών και Αποφάσεων του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Λιβαδειάς.
Όπως διαπιστώθηκε, δύο από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα ο 24χρονος και ο 17χρονος, διέπραξαν πριν δυο ημέρες ληστεία σε βάρος 58χρονου, οδηγού ταξί, σε περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής.
Ειδικότερα, οι δράστες αφαίρεσαν από τον 58χρονο 90 ευρώ, όπως επίσης και το όχημα, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Θηβών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Στη συνέχεια εξακριβώθηκε από τους αστυνομικούς ότι οι τρεις συλληφθέντες (24χρονος, 21χρονος και 18χρονος), είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου σπείρα σκοπός της οποίας ήταν η διάπραξη κλοπών από οικίες.
Στη σπείρα εντάχθηκαν στην συνέχεια ο 32χρονος, μετά την αποφυλάκιση του στις 29 Ιουνίου από το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, όπου ήταν έγκλειστος εκτίοντας ποινή φυλάκισης για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, όπως επίσης και ο 17χρονος, μετά την διαφυγή του από το Ίδρυμα Ανηλίκων.
Τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται ότι από τις 8 Μαΐου έως τις 8 Ιουλίου ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, σε τουλάχιστον έξι κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, από οικίες σε περιοχές της Δροσιάς Ευβοίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας (Λουκίσια, Μύτικας και Έξω Παναγίτσα), ενώ η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κυρίως χρήματα και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις δράστες κατά τον εντοπισμό και την σύλληψή τους, ο ταξί, το οποίο αφαιρέθηκε κατά την διάπραξη της ληστείας σε βάρος του 58χρονου, ιαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, πένσα, κόφτης, καλέμι κ.λ.π.), τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 410 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.
Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Χαλκίδας, ενώ ο 17χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.