«Σήμερα δεν ψηφίζεται κανένα νέο μνημόνιο, αλλά εξουσιοδοτείται ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να φέρει συμφωνία άμεσα», είναι το μήνυμα της ΝΔ. Το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι έστειλε σαφές μήνυμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει την κυβέρνηση να φέρει συμφωνία και «τα υπόλοιπα μετά».

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι μέχρι την Κυριακή η χώρα θα πρέπει να έχει συμφωνία που θα την κρατά στο Ευρώ και στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι η ΝΔ ξεκαθαρίζει προς τον Πρωθυπουργό, πως του δίνέι εξουσιοδότηση να φέρει συμφωνία. «Όχι μόνο εξουσιοδότηση αλλά εντολή για να αποτρέψεις την έξοδο από την Ευρώπη και το Ευρώ. Και για το πως φτάσαμε στην όποια συμφωνία θα μιλήσουμε μετά» φέρεται να είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λίγο αργότερα, ο κ. Μεϊμαράκης είχε σύσκεψη στη Βουλή με τους βουλευτές του κόμματος που συμμετέχουν στις επιτροπές που θα εξετάσουν την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα ζητήσει να υπάρξει στο σχέδιο νόμου ρητή αναφορά ότι δίνεται εξουσιοδότηση για συμφωνία και δεν συνδέεται με τη διαπραγμάτευση και επιμένει πως δεν ψηφίζονται μέτρα.

Δεν αποκλείεται πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή, να γίνει μια άτυπη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ για να ενημερωθούν οι βουλευτές για τις εξελίξεις, ενώ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, εισηγητής θα είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ στην Ολομέλεια το βάρος θα σηκώσει ο Χρήστος Σταϊκούρας.