Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι την Κυριακή στη σύνοδο κορυφής να φύγει οριστικά από το λεξιλόγιο η λέξη Grexit είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι όλα έχουν τελειώσει.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο κ. Παπαδημούλης είπε ότιπρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση η δυνατότητα να αποφύγει ή να περιορίσει πιέσεις για επιδείνωση τονίζοντας ότι ακόμα και χθες ο Β. Σόιμπλε έδειξε να μην έχει αφήσει τις σκέψεις για Grexit.

Χαμηλώνοντας τους τόνους της αισιοδοξίας είπε ότι η ελληνική πρόταση θα περάσει απο κοσκίνισμα τεχνικών κλιμακίων και μετά από το Eurogroup πριν πάει στη σύνοδο κορυφής.

Διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται βιαστική σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων αφού αυτό το πακέτο αφορά στα επόμενα 3 χρόνια ενώ το προηγούμενο πακέτο που είχε προταθεί αφορούσε στον επόμενο 1,5.

Ο κ. Παπαδημούλης έκρινε ως θετικό το γεγονός ότι η πρόταση ετοιμάστηκε σε διαρκή επαφή με τους δανειστές, με την τεχνική βοήθεια των συμβούλων της γαλλικής κυβέρνησης και του Πιέρ Μοσχοβισί ωστόσο υπενθύμισε ότι στο παρελθόν ελληνική πρόταση κρίθηκε θετική ως βάση για συζήτηση αλλά μετά «μια ομάδα περί τον Σόιμπλε την αποδόμησε και έφερε τελεσίγραφο».

«Η διαπραγμάτευση και η συμφωνία θα ‘κλειδώσουν’ την Κυριακή. Η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης και η ευρύτερη δυνατή στήριξη θα κρίνουν πολλά», είχε γράψει νωρίτερα στο twitter.