Eκτροχιασμός δύο βαγονιών της εμπορικής αμαξοστοιχίας 23500 σημειώθηκε την Πέμπτη στις 06.45, εντός του τούνελ των Τεμπών για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Το εμπορικό τρένο είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά με προορισμό την Ουγγαρία. Κανείς από το προσωπικό δεν τραυματίσθηκε.

Αργά το απόγευμα επήλθε μερική αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής (κίνηση σε μία κατεύθυνση εντός της σήραγγας). Λόγω του συμβάντος είχε διακοπεί προσωρινά η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο σημείο αυτό και σημειώθηκαν καθυστερήσεις στη κυκλοφορία των επιβατικών τραίνων στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Προσωρινά είχαν διακοπεί τα δρομολόγια του Προαστιακού Θεσσαλονίκης Λάρισας, ενώ οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τις αμαξοστοιχίες στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα θα μετακινούνται με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Θεσσαλονίκη.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οχήματα της Πυροσβεστικής προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.