Ρότα για την Αμερική χάραξε η Attica Group.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ATHEX:ATTICA) («Attica Group»), η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών θαλασσίων επιβατικών μεταφορών και μέλος της Marfin Investment Group (MIG), ανακοινώνει τη λήψη ειδικής άδειας από το καθ’ ύλην αρμόδιο U.S Department of the Treasury’s Office of Foreign Assets Control (OFAC), για την παροχή υπηρεσιών μεταφορών με επιβατηγά πλοία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κούβα, μέσω της κατά 100% αμερικανικής θυγατρικής της Superfast Ferries (USA) LLC. Η ATTICA GROUP έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης προκειμένου να της χορηγηθούν οι απαραίτητες κανονιστικές και άλλες άδειες και από την κυβέρνηση της Κούβας».
Σημειώνεται πως ήταν μια αναμενόμενη κίνηση καθώς η εταιρεία είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της να επεκταθεί σε γραμμές του εξωτερικού ανάμεσα στις οποίες ήταν και η σύνδεση ΗΠΑ με Κούβα σε μια εποχή που οι διπλωματικές σχέσεις των δυο χωρών έχουν βελτιωθεί σημαντικά.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η επιτυχημένη λειτουργικά και οικονομικά δραστηριοποίηση του Ομίλου Attica στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης, προσέφερε το υπόβαθρο για αυτήν την πρωτοβουλία διεύρυνσης των διεθνών δραστηριοτήτων του Ομίλου και επιπλέον σημειώνεται ότι η γραμμή ΗΠΑ-Κούβα επιτρέπει στην Attica Group να «χτίσει» επάνω στη μακρά εμπειρία της στο χώρο των θαλασσίων επιβατικών μεταφορών, εφαρμόζοντας τη μοναδική τεχνογνωσία που κατέχει από τη δραστηριοποίησή της σε αναπτυγμένες και ανταγωνιστικές αγορές, στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά ΗΠΑ – Κούβας.
Αναφέρεται ακόμη ότι ο «υπερσύγχρονος και τεχνολογικά εξελιγμένος στόλος 13 πλοίων της Attica Group, περιλαμβάνει πολλές ιδανικές επιλογές για την εξυπηρέτηση της γραμμής ΗΠΑ-Κούβας. Έκαστο εκ των δύο πλοίων που κατ’ αρχάς έχουν προκριθεί για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, έχει χωρητικότητα 1.700 επιβάτες, 700 κλίνες και 2.000 γραμμικά μέτρα γκαράζ, μεταφορικής ικανότητας περίπου 570 Ι.Χ. αυτοκινήτων. Τα πλοία διαθέτουν εστιατόρια, καταστήματα, πισίνα, μπαρ, χώρο απασχόλησης παιδιών (playroom) και άλλες οικογενειακές δραστηριότητες».
Ο CEO του Ομίλου ATTICA Σπύρος Πασχάλης δήλωσε σχετικά ότι: «Είμαστε ευτυχείς για την χορήγηση της άδειας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στην ιστορικά σημαντική θαλάσσια σύνδεση ΗΠΑ –Κούβας. Η εξωστρέφεια ανέκαθεν υπήρξε χαρακτηριστικό γνώρισμα της ATTICA GROUP και η λήψη της άδειας από τις αρχές των ΗΠΑ, αποδεικνύει περίτρανα την φερεγγυότητα, στήριξη και εμπιστοσύνη που εμπνέει ο κορυφαίος Ελληνικός Όμιλος επιβατικών θαλασσίων μεταφορών στη διεθνή αγορά. Η πρότασή μας για την εξυπηρέτηση της γραμμής συνίσταται σε καθημερινά απευθείας δρομολόγια ανάμεσα στο λιμάνι του Μαϊάμι, Φλόριντα και στο λιμάνι της Αβάνας, Κούβα, απόστασης 230 μιλίων, σε λιγότερο από 10 ώρες, σε μία άνετη και ευχάριστη ατμόσφαιρα με τα συνήθη υψηλά επίπεδα υπηρεσιών της ATTICA GROUP».

Συνεχίζοντας ο κ. Πασχάλης πρόσθεσε: «Η έναρξη της γραμμής ΗΠΑ-Κούβας είναι ένα σημαντικό βήμα για την επανασύσταση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Ελπίζουμε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν την εμπειρία της απίστευτης ομορφιάς και πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κούβας. Αποτελεί τιμή για τον Όμιλό μας η πίστη που η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδεικνύει στις υπηρεσίες μας επιλέγοντάς μας ως αξιόπιστο μεταφορέα για τη μεταφορά επιβατών και φορτίων σε έναν συναρπαστικό νέο προορισμό. Στις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύει η χώρα μας, o Όμιλος ATTICA υπερήφανα αποδεικνύει ότι η Ελληνική επιχειρηματικότητα δεν γνωρίζει σύνορα και διαρκώς αναζητά νέες αγορές και νέες περιοχές δραστηριοποίησης».