• Αναζήτηση

Επέκταση της τραπεζικής αργίας μέχρι και την Δευτέρα 13 Ιουλίου

Παράταση της τραπεζικής αργίας μέχρι τη Δευτέρα 13 Ιουλίου προβλέπει η νέα σχετική υπουργική απόφαση. Το όριο αναλήψεων παραμένει στα 60 ευρώ. Στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων δίνεται η δυνατότητα να πάρουν άλλα 120 ευρώ από τη συνταξή τους.

Παράταση της τραπεζικής αργίας μέχρι τη Δευτέρα 13 Ιουλίου προβλέπει η νέα σχετική υπουργική απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες. Το όριο αναλήψεων παραμένει στα 60 ευρώ.

Παράλληλα με τη νέα απόφαση δίνεται στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων η δυνατότητα να πάρουν -μέσω των τραπεζικών καταστημάτων που λειτουργούν- άλλα 120 ευρώ από τη συνταξή τους.

Ποσό 120 θα μπορούν να λάβουν και οι άνεργοι από το σχετικό επίδομα που δικαιούνται, αλλα και οι συνταξιούχοι εξωτερικού.

Επιπλέον η νέα απόφαση θέτει όριο μέχρι 1000 ευρώ ανα ταξιδιώτη, στο ποσό που μπορεί να μεταφέρει ένας Έλληνας πολίτης σε μετρητά για τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Ουρές την Πέμπτη στις τράπεζες

Νέες ουρές σχηματίζονται από το πρωί της Πέμπτης έξω από τα υποκαταστήματα τραπεζών που λειτουργούν, καθώς συνταξιούχοι και άνεργοι -που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών- μπορούν να εισπράξουν άλλα 120 ευρώ από τις συντάξεις και τα επιδόματα που δικαιούνται.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της υπουργικής απόφασης για τις τράπεζες.

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk