Έτοιμοι να δείξουν την πόρτα της εξόδου στον Αλέξη Τσίπρα είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg που προσθέτει ότι έστρεψαν τα πυρά τους στον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντάς του ότι αποσταθεροποίησε όλο αυτό το διάστημα το κοινό νόμισμα.

Λίγο αργότερα, σημειώνει, η Άγκελα Μέρκελ έστειλε το επίσημο τελεσίγραφο και οι Ευρωπαίοι εταίροι του Αλέξη Τσίπρα του είπαν ότι απέτυχε να εκτιμήσει τις προσπάθειες των ψηφοφόρων και των φορολογούμενων της ηπείρου να βοηθήσουν τους Έλληνες και τον κατηγόρησαν για αύξηση της έντασης στην περιοχή.

Η Λιθουανή πρόεδρος φέρεται να του είπε: «Τελείωσε το πάρτυ στην Ελλάδα σε βάρος των άλλων». Και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη και η ζώνη του ευρώ είναι σίγουρα απροετοίμαστοι να πληρώσουν για την ανεύθυνη συμπεριφορά της νέας ελληνικής κυβέρνησης».

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, η Λιθουανή πρόεδρος και ο Μαλτέζος πρωθυπουργός εξαπέλυσαν τις σφοδρότερες επιθέσεις στον έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο Β. Σόιμπλε -με βάση αξιωματούχους που έχουν γνώση- ζήτησε από την ΕΚΤ και την Κομισιόν να καταθέσουν λεπτομερώς τα σχέδιά τους για να προασπίσουν το υπόλοιπο μπλοκ από ένα πιθανό Grexit. «Ένα μακρόχρονο ταμπού έναντι σε κάθε συζήτηση τέτοιων σχεδίων είχε παραμεριστεί», είπε ένας αξιωματούχος.

Επισημαίνει το άρθρο ότι οι υπουργοί Οικονομικών υποδέχθηκαν θετικά το νέο έλληνα υπουργό Οικονομικών αλλά γρήγορα η διάθεση άλλαξε καθώς δεν παρουσίασε προτάσεις επίσημα.