Αίσιο τέλος είχε η σκανταλιά ενός πεντάχρονου, ο οποίος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε μουσείο της Βρετανίας έσπασε ένα πολύτιμο πορσελάνινο βάζο του 18ου αιώνα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο πεντάχρονος επισκέφθηκε με την οικογένειά του το μουσείο Ipswich στη Βρετανία για να δει μία έκθεση με παλαιά αντικείμενα φτιαγμένα από πορσελάνη.

Ο μικρός φαίνεται ότι βαρέθηκε να περιηγείται στο μουσείο και θέλησε να αγγίξει τα εκθέματα, με αποτέλεσμα να ρίξει κάτω ένα βάζο του 18ου αιώνα που έσπασε σε 65 μικρά κομματάκια.

«Όταν έκανε τη ζημιά ο πεντάχρονος άρχισε να κλαίει και οι γονείς του ήταν πάρα πολύ θυμωμένοι» δήλωσε η επικεφαλής του μουσείου, Κάρολ Τζόουνς.

Ωστόσο, χρειάστηκε η υπομονή της Κάρι Γουίλς, της συντηρήτριας έργων τέχνης, η οποία κατάφερε να επικολλήσει τα 65 κομμάτια του βάζου και να το επαναφέρει στην προηγούμενή του κατάσταση.

Κανείς, όμως, δεν γνώριζε την ταυτότητα της οικογένειας του πεντάχρονου σκανταλιάρη για να την ενημερώσει για το αίσιο τέλος της ιστορίας. Για το λόγο αυτο το μουσείο αποφάσισε να δημοσιοποίησει έκκληση για τον εντοπισμό του μικρού.

Η ανακοίνωση του μουσείου ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα, έφτασε μέχρι τη Νότιο Αφρική και τις ΗΠΑ και τελικά κατάφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η μητέρα του παιδιού που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της επικοινώνησε με το μουσείο για να τους ενημερώσει ότι μίλησε στον γιο της για το αίσιο τέλος της ιστορίας.