Ευτυχώς που αποχώρησε από τη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς και έγινε το χθεσινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είπε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί ο κ. Σκουρλέτης απευθυνόμενος στον κ Βρούτσητόνισε ότι «καλύτερα να κάνετε τις διαδικασίες σας, να βρείτε ένα καινούργιο αρχηγό, να αυτοπροσδιοριστείτε ως χώρος για να μπορέσετε να είστε χρήσιμοι. Εμείς δεν θέλουμε μια δύναμη άκυρη, καλύπτετε έναν χώρο υπαρκτό».

Έκανε επίσης λόγο για πανωλεθρία πολιτική και ηθική που έχει υποστεί η ΝΔ τα τελευταία χρόνια, ενώ για την πιθανή συμφωνία επισήμανε ότι «πρέπει να δούμε το συνολικό μείγμα της συμφωνίας που θα προκύψει για να την αξιολογήσουμε».

«Το «όχι» είναι φανερό τι σήμαινε. Το γνωρίζουν πολύ καλά. Πολιτική κάνουν» είπε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που καλεί τον πρωθυπουργό «να εξηγήσει τι σημαίνει το «όχι»» στο δημοψήφισμα.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Θέλανε να υπάρξει το «ναι» για να ταπεινώσουν τον ελληνα πρωθυπουργό, να πάει αποδυναμωμένος με τα γνωστά προβλήματα της χρηματοδοτικής ασφυξίας και ουσιαστικά με ένα φύσημα να πέσει κάτω. Αυτό δεν πέρασε. Όλα τα άλλα είναι μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής επικοινωνίας».

Στην πρώτη του δημόσια αναφορά μετά το ελληνικό δημοψήφισμα ο πρόεδρος της Κομισιόν μιλώντας στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής είπε πως «θέλουμε να καταλάβουμε» τι είπαν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα, σημειώνοντας πως η πρόταση που απορρίφθηκε είχε ήδη βγει από το τραπέζι.

Τάχθηκε εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ζήτησε επανέναρξη των συνομιλιών «από τις οποίες αποχώρησε η Αθήνα», κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να εξηγήσει τι σημαίνει το «όχι»» και φάνηκε να ρίχνει τις προσδοκίες από τη Σύνοδο, λέγοντας πως «εάν απόψε βρισκόταν λύση, θα ήταν μία απλοϊκή λύση».