Τα συγχαρητήριά της στον ελληνικό λαό για τη μαζική απόρριψη των προτάσεων των δανειστών της και νέων μέτρων λιτότητας έστειλε η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ.

«Ελλάδα: απόλυτη νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας», έγραψε σε μήνυμά της στο Facebook μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής εκφράζοντας «εκ μέρους του λαού και της κυβέρνησης της Αργεντινής όλη την αλληλεγγύη μας στον γενναίο ελληνικό λαό και τους ηγέτες του».

Συμπλήρωσε ότι «ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στις αδύνατες και ταπεινωτικές συνθήκες που ισχυρίζονται ότι του επιβάλλουν για την αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους του».

«Εμείς, οι Αργεντινοί, ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Ας ελπίσουμε ότι η Ευρώπη και οι ηγέτες της θα καταλάβουν το μήνυμα της κάλπης. Δεν είναι δυνατόν να απαιτείται από κανέναν να υπογράψει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του», πρόσθεσε.

Η Αργεντινή είχε κηρύξει το 2001 τη μεγαλύτερη στάση πληρωμών στα χρονικά, ύψους σχεδόν 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στη χώρα σοβούσε πρωτοφανής οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση.