Ο Λιονέλ Μέσι αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο του κορυφαίου παίκτη (MVP) στο Κόπα Αμέρικα. Οπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα «Minutouno», ο Αργεντινός σούπερ σταρ, απογοητευμένος από την απώλεια του τροπαίου στον τελικό με τη Χιλή, είχε ανέβει στο βάθρο προκειμένου να παραλάβει το ασημένιο μετάλιο, δεν δέχθηκε όμως το βραβείο του κορυφαίου της διοργάνωσης.

Οι διοργανωτές, που δεν περίμεναν τέτοια αντίδραση, απορρίπτοντας την ιδέα να το δώσουν σε άλλο παίκτη, αποφάσισαν να μην το δώσουν σε κανένα. Να σημειωθεί ότι ο Λιονέλ Μέσι μαζί με δύο ακόμα Αργεντινούς, είχαν συμπεριληθεί στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης που κατέληξε στην αγκαλιά της διοργανώτριας Χιλής.

Ο Αργεντινός μαζί με την οικογένειά του, ξεκίνησε τις διακοπές του στο Ροσάριο, πόλη όπου γεννήθηκε. Στην συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ευρώπη, για να περάσει μία νέα περίοδο ξεκούρασης, πριν ενσωματωθεί με την Μπαρτσελόνα για την προετοιμασία. Ο Λιονέλ Μέσι θα συναντηθεί ξανά με τους συμπαίκτες του στην Αργεντινή τον Σεπτέμβρη, για δύο φιλικά που έχουν προγραμματιστεί στις ΗΠΑ.