Η επόμενη μέρα του δημοσψηφίσματος για την Ελλάδα και την Ευρώπη και οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Μαξίμου Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες την θέση του Γιάνη Βαρουφάκη που αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την παραίτηση Χουλιαράκη επιβεβαίωσε ο υπό παραίτηση υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, εισερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η μοναδική είδηση που μετράει σήμερα είναι το μεγαλειώδες “όχι” του ελληνικού λαού και ο τρόπος που θα βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος πριν από λίγο στο υπουργείο Οικονομικών.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης είπε «θα είναι γνωστός σας», ενώ στην ερώτηση εάν έχει παραιτηθεί ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργος Χουλιαράκης, απάντησε «νομίζω ναι».


Η ανακοίνωση του νέου υπουργού Οικονομικών αναμένεται μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών