Στια σκιά των 15 Βρετανών που έχασαν τη ζωή τους στην Τυνησία, στην τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο της Σους, το Λονδίνο ετοιμάζεται πυρετωδώς για την τραγική επέτειο των 10 ετών από τις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου.

Καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ο αριθμός των βρετανών τουριστών στην Τυνησία, γεγονός που εγείρει φόβους ότι οι νεκροί μπορεί να είναι και περισσότεροι από 15, η απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας στη Βρετανία παραμένει πολύ σοβαρή, τονίζει για μία ακόμη φορά η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τερέζα Μέι.

Οι δηλώσεις της Μέι φορτίζουν ιδιαίτερα το κλίμα στο Λονδίνο, λίγες μόλις μέρες προτού οι επιζώντες της επίθεσης της 7ης Ιουλίου και οι συγγενείς των 56 θυμάτων συμμετάσχουν στις τελετές μνήμης μαζί με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και άλλους πολιτικούς και εκπροσώπους της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Πυροσβέστες, υπάλληλοι του Μετρό του Λονδίνου, παραϊατρικό προσωπικό και επιβάτες που έζησαν τον τρόμο πριν από μία δεκαετία θα τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων ποικιλοτρόπως. Αρκετοί θα λάβουν μέρος στις τελετές μνήμης και άλλοι θα επιστρέψουν εκεί που έλαβαν χώρα οι συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Υπάρχει ωστόσο και μία αρκετά μεγάλη μερίδα πολιτών που δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα, διότι το μόνο που θέλουν είναι να διαγράψουν από τη μνήμη τους τις βομβιστικές επιθέσεις.