«Να επανέλθει η ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μια συμφωνία είναι ακόμα δυνατή», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, σε συνέντευξή του το πρωί σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Εμφανίστηκε, μάλιστα, αισιόδοξος ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει τη χρηματοδοτική υποστήριξη της Ελλάδας. «Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη, δεν νομίζω, όμως, ότι θα μπορούσε να διακόψει την τροφοδότηση της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν είναι κάτι που εμείς επιθυμούμε».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός πρόσθεσε, δε, ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει, «ας μην προσθέσουμε και άλλα στον λαό. Ανήκει στην ΕΚΤ να αναλάβει με ανεξάρτητο τρόπο τις ευθύνες της, για μια οικονομική υποστήριξη τις ερχόμενες μέρες, που θα είναι αναμφισβήτητα απαραίτητη».

Ο κ.Βαλς υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και αυτό σημαίνει σεβασμό στην Ελλάδα και στη δημοκρατία,αλλά και σεβασμό στους ευρωπαϊκούς κανόνες. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε, με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μισέλ Σαπέν, ότι μια συμφωνία είναι ακόμα δυνατή. Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» τόνισε.